x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD: Băsescu frânează Legislativul. Preşedintele a întors 211 legi în ultimii 9 ani

PSD: Băsescu frânează Legislativul. Preşedintele a întors 211 legi în ultimii 9 ani

de Mediafax    |    17 Ian 2014   •   17:37
PSD: Băsescu frânează Legislativul. Preşedintele a întors 211 legi în ultimii 9 ani

Senatorii PSD susţin că actualul şef al statului frânează activitatea Legislativului, ei prezentând date potrivit cărora Traian Băsescu a retrimis până acum, în mandatele sale, spre reexaminare, un număr dublu de legi faţă de Ion Iliescu şi de aproape zece ori mare decât Emil Constantinescu.

De asemenea, invocând numărul sesizărilor de neconstituţionalitate care s-au soldat cu decizii de neconstituţionalitate, Grupul senatorilor PSD susţine că Traian Băsescu a redus Curtea Constituţională la rangul de "vioară în orchestra puterii sale".

Potrivit unui comunicat al senatorilor PSD, Traian Băsescu a retrimis, în perioada mandatelor sale, spre reexaminare, un număr dublu de legi faţă de Ion Iliescu şi de aproape zece ori mare decât Emil Constantinescu.

Senatorii social-democraţi arată că, în perioada când au îndeplinit mandatul de preşedinte, cei trei preşedinţi care s-au succedat la conducerea statului au retrimis Parlamentului spre reexaminare un număr total de 127 de legi: Ion Iliescu - 39, Emil Constantinescu - 8, Traian Băsescu – 78.

"Dacă luăm în calcul şi sesizările de neconstituţionalitate la Curtea Constituţională, rezultă că un număr de 211 legi care au fost întoarse din drum în ultimii 9 ani ai mandatului lui Traian Băsescu (faţă de un total de 104 în mandatele celor doi predecesori ai săi), încărcând excesiv agenda celor două Camere ale Parlamentului. Practic, Traian Băsescu a exploatat la maximum o manevră cvasilegală prin care a frânat activitatea legislativului”, se mai arată în documentul citat", se arată în comunicat.

×
Subiecte în articol: traian basescu legislativ legi