x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD, despre deschiderea școlilor: Guvernul PNL obligă copiii, părinții și profesorii din România să joace într-un film prost care nu are cum să se termine bine

PSD, despre deschiderea școlilor: Guvernul PNL obligă copiii, părinții și profesorii din România să joace într-un film prost care nu are cum să se termine bine

07 Aug 2020   •   19:50
PSD, despre deschiderea școlilor: Guvernul PNL obligă copiii, părinții și profesorii din România să joace într-un film prost care nu are cum să se termine bine
Sursa foto: Foto: Antena 3

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat că guvernul este complet nepregătit pentru începerea anului școlar, vinde scenarii colorate și aruncă responsabilitatea pe autoritățile locale. „Iohannis a lăsat în urmă mai multe întrebări decât răspunsuri”, mai spune el.

„Educația este problema stringentă a nimănui. Începerea anului școlar 2020-2021 se apropie cu pași repezi, iar guvernul este complet nepregătit. Intervenţia preşedintelui Iohannis a lăsat în urmă mai multe întrebări decât răspunsuri, mai ales că marea găselniță guvernamentală a fost descentralizarea deciziei la nivel local. Mai exact, guvernul fuge de responsabiliate”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.

El mai acuză că șeful statului a prezentat trei scenarii: roșu, galben și verde, însă în loc să prezinte informaţii şi decizii concrete,„a livrat scenarii”.

„Nu este nimic clar privind localităţile care se înscriu în diversele scenarii colorate, nu este nimic clar privind tabletele care trebuie să ajungă la profesori şi la elevi, nu este nimic clar referitor la pregătirea profesorilor privind competenţele digitale. Practic, guvernul Orban vinde scenarii colorate și aruncă responsabilitatea pe autoritățile locale”, a adăugat Romașcanu.

El a adresat și o serie de întrebări Executivului.

„Guvernul PNL obligă copiii, părinții și profesorii din România să joace într-un film prost care nu are cum să se termine bine. La firul ierbii apar următoarele întrebări concrete: Ce vor face părinţii din zonele unde şcoala va fi online, puşi în faţa unei situaţii fără ieşire - serviciu sau stat acasă cu copilul? Ce fac şcolile nepregătite pentru distanţare, numărul copiilor dintr-o clasă fiind de peste 30, iar împărţirea în două grupe fiind imposibilă fiindcă n-au spaţiu fizic şi nici cadre didactice suficiente? Ce vor face copiii şi profesorii care nu au tablete pentru cursurile online sau cei din zonele rurale, fără internet? Când vor ajunge tabletele la copii şi la profesori? Cum vor preda online profesorii care nu au competenţe digitale?”, a conchis social-democratul.

(sursa: Mediafax)

×