x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD: Iohannis cere responsabilitate, dar el și Guvernul Său se comportă iresponsabil

PSD: Iohannis cere responsabilitate, dar el și Guvernul Său se comportă iresponsabil

09 Iun 2020   •   15:35
PSD: Iohannis cere responsabilitate, dar el și Guvernul Său se comportă iresponsabil

PSD susține că președintele Klaus Iohannis cere din nou responsabilitate în condițiile în care ”el și Guvernul Său se comportă iresponsabil față de români”. ”Dovediți românilor că starea de alertă nu este doar un paravan pentru derularea afacerilor de partid”, au cerut social-democrații.

 

”Președintele Iohannis cere din nou responsabilitate în condițiile în care el și Guvernul Său se comportă iresponsabil față de români. Singurele lucruri pe care le-au făcut temeinic în starea de alertă au fost angajările la stat a întregii clientele de partid și umplerea buzunarelor firmelor de casă din banii românilor. Nici măcar o singură mască de protecție dintre cele promise nu a ajuns până acum la persoanele vulnerabile! Nici programul de relansare economică anunțat din aprilie nu a fost prezentat. În schimb, economia s-a prăbușit iar șomajul a crescut într-un ritm amețitor. Ce se întâmplă cu firmele românești care vor da faliment dacă această stare continuă? Dar cu cei care vor îngroșa rândurile șomerilor? Unde este responsabilitatea Guvernului pe care îl conduceți față de economie? Dar față de nivelul de trai? Dar față de sănătatea bolnavilor cronici cărora le este interzis accesul la tratamente? Dovediți mai întâi românilor că starea de alertă nu este doar un paravan pentru derularea afacerilor de partid și prezentați Parlamentului studiile epidemiologice care să ateste fără dubiu necesitatea prelungiri stării de alertă. Dovediți responsabilitate înainte de a o cere”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel la Parlament să nu blocheze prelungirea stării de alertă.

”Stimați parlamentari, fiți responsabili! Gândiți-vă că virusul nu dispare printr-un vot în Parlament. Dar dacă sprijiniți Guvernul, atunci putem să controlăm eficient - și am dovedit-o, putem să controlăm eficient această răspândire a epidemiei. (...) Stimați parlamentari, nu puneți sub semnul întrebării acum, la final, aceste măsuri care s-au dovedit a fi corecte”, a spus șeful statului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: psd klaus iohannis