x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD: Iohannis și PNL au ajuns să joace la loterie viețile românilor

PSD: Iohannis și PNL au ajuns să joace la loterie viețile românilor

13 Mai 2020   •   10:51
PSD: Iohannis și PNL au ajuns să joace la loterie viețile românilor

PSD susține că președintele Klaus Iohannis trebuie să recunoască eșecul său și al „guvernului său” în a calcula corect calendarul ieșirii din starea de urgență. „A evita subiectul celor trei zile rămase descoperite arată că Iohannis și PNL au ajuns să joace la loterie viețile românilor”, spune PSD.

„Președintele Iohannis trebuie să recunoască eșecul său și al Guvernului Său în a calcula corect calendarul ieșirii din starea de urgență și să își asume răspunderea, indiferent care ar fi potențialele costuri de imagine”, arată PSD, într-o postare publicată miercuri pe Facebook.

Social-democrații susțin că evitarea subiectului „celor trei zile rămase descoperite” este și mai gravă.

„Măsura, nedorită de nimeni, a prelungirii stării de urgență pentru trei zile, evocată de unele voci publice de dreapta, este practic recunoașterea publică a haosului administrativ produs de actuala guvernare. A nu recunoaște nimic și a evita subiectul celor trei zile rămase descoperite, așa cum a facut președintele ieri, este și mai grav. Arată clar că Iohannis și PNL au ajuns să joace la loterie viețile românilor. Din prostie și cinism electoral!”, au mai scris reprezentanții PSD pe rețeaua de socializare.

Președintele Klaus Iohannis le-a cerut, marți, parlamentarilor să decidă cu maximă celeritate.

„Mă adresez Parlamentului, care are în lucru o lege care reglementează activităţile, restricţiile şi felul în care se gestionează această stare de alertă. Este nevoie urgentă de această lege şi solicit Parlamentului să decidă pe această lege cu maximă celeritate”, a spus Iohannis.

Starea de urgență ar urma să se încheie în data de 15 mai.

Mediafax

×