x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD - Ion Iliescu pregateste un discurs-surpriza

PSD - Ion Iliescu pregateste un discurs-surpriza

03 Feb 2005   •   00:00

Ion Iliescu a apreciat ca discursul sau de la BEx, de saptamana viitoare, ar putea reprezenta o surpriza, urmand sa se vada ca este "ceva mai reformist" chiar decat Ioan Rus.

SCHIMBARE. Iliescu promite sa fie mai reformist decat Rus
Intrebat miercuri seara cum comenteaza ca Ioan Rus a spus, intr-o conferinta de presa, ca s-ar putea sa plece din partid daca ideile liderilor transilvaneni nu vor fi acceptate la Congres, Iliescu a spus ca nu crede ca Rus gandeste in felul acesta. "Ar fi o gandire fixista, cine poate sa-si permita, facand parte dintr-o structura, sa spuna: "Eu am aceste idei, sau le acceptati sau, daca nu, v-am salutat". Cu asemenea somatii poate sa-si permita cineva sa vina la o discutie intr-un partid?. Nu cred", a continuat Iliescu. El a precizat ca a avut chiar miercuri seara o discutie prin telefon cu Ioan Rus si a aratat ca acesta nu a participat la intalnirea cu presedintii organizatiilor judetene deoarece avea "niste angajamente proprii", lucru pe care l-a anuntat inca de luni. Intrebat daca ar regreta plecarea lui Rus,Iliescu a raspuns: "Bineinteles, dar eu nu cred ca se pune problema".

CUVANTARE. Iliescu a spus ca unele dintre ideile documentului liderilor transilvaneni se vor regasi chiar si in "cuvantarea" sa de la BExC. "O sa aiba o mare surpriza, o sa vada ca Iliescu este cam ceva mai reformist chiar decat Rus", a adaugat el. In ceea ce-l priveste pe Adrian Nastase, Iliescu a spus ca are "puncte de convergenta" cu acesta. "Noi ne-am rodat mai mult din acest punct de vedere, chiar daca avem fiecare dintre noi pareri critice unul despre celalalt sau diferente de opinii", a continuat el.

Iliescu a precizat ca la BEx va prezenta o analiza proprie, inclusiv cu elemente critice, el aratand ca PSD a fost partid de guvernamant si are toate motivele sa fie satisfacut de rezultatele unei guvernari bune, dar, si cu niste esecuri.

×
Subiecte în articol: politic iliescu