x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD/Mitrea şi Geoană, în război pe faţă

PSD/Mitrea şi Geoană, în război pe faţă

de Lavinia Dimancea    |    23 Dec 2008   •   00:00

Miron Mitrea a recunoscut ieri că este reală discuţia telefonică în care spune că şi-a băgat colţii în gâtul lui Mircea Geoană şi nu se lasă până nu-i rupe beregata. Geoană s-a declarat jignit şi l-a ameninţat voalat pe Mitrea cu sancţiuni.

“Nu-l mai las, bă. Mi-am băgat colţii în gâtul lui, până nu-i rup beregata nu mă las. Nu-s probleme. Sunt cu colţii în beregata lui şi nu-i mai dau drumul. Mie îmi pare rău că l-am băgat pe Dan Voiculescu în treaba asta, eu chiar n-am nici o treabă cu ăsta. Dar cu Geoană am. Cu Geoană am probleme. Mi-am băgat dinţii în beregata lui şi nu-i mai scot. (...) La următoarea şedinţă mai atac o dată, mai atac o dată, mai atac o dată, până îl rup”. Acesta este pasajul în care Miron Mitrea, într-o convorbire telefonică, transmisă de o sursă necunoscută Jurnalului Naţional şi altor câteva redacţii, i-a declarat război total lui Mircea Geoană. S-a întâmplat vineri, când Geoană s-a opus candidaturii lui Mitrea la funcţia de vicepreşedinte al Senatului, zi în care acesta a rămas fără nici o funcţie de conducere, la nivel de Parlament şi de Guvern, deşi a fost unul dintre marii susţinători ai intrării la guvernare alături de PD-L. Ieri, Mitrea nu a dat înapoi şi a recunoscut că a spus toate aceste lucruri unui “prieten” la telefon, că era furios din cauza “jocurilor de culise din politică”, dar că îi pare rău că înregistrarea a ajuns la presă. Geoană n-a vrut însă să audă şi s-a declarat extrem de iritat. “Este o jignire nemeritată la adresa partidului şi a colegilor de partid. Este un gest cel puţin neelegant. Sunt convins că la nivelul partidului şi a colegilor s-a format o opinie defavorabilă”, a spus al doilea om în stat, preşedintele Senatului, precizând totuşi că nu se simte ameninţat, că este “în formă maximă”, dar este “mâhnit de faptul că există astfel de epitete la adresa unor colegi de partid”. Cu toate acestea, Geoană nu a exclus sancţiuni împotriva lui Mitrea, arătând că “partidul” va fi cel care va  decide acest lucru.

“PARTIDUL COMUNIST A MURIT”
Mitrea nu înţelege însă de ce să fie sancţionat. “De ce? Pentru că am vorbit? Haideţi să fim serioşi, în discuţii private pot să spun orice. Partidul Comunist a murit demult”, a spus Mitrea. Cum există scenariul că ar vrea să candideze la şefia PSD împotriva lui Mircea Geoană, Mitrea a spus că nu va fi congres în lunile următoare şi că dacă va avea ceva să îi reproşeze lui Geoană, va rezolva problema în cadrul partidului şi nu în mod public. Pe de altă parte, Mitrea a criticat modul în care au fost făcute negocierile cu PD-L, explicând că social-democraţii ar fi trebuit să preia portofoliile transporturilor şi dezvoltării regionale. Şi Adrian Năstase s-a arătat nemulţumit de rezultatele negocierilor cu democrat-liberalii, el avertizând că, potrivit Statutului PSD, alianţele pentru intrarea la guvernare şi numele viitorilor miniştri ar trebui validate de Consiliul Naţional, for pe care îl conduce. Năstase i-a trimis ieri o scrisoare lui Geoană şi membrilor Comitetului Executiv Central, în care, invocând prevederile statutare, cere convocarea unei reuniuni a Consiliului.

×
Subiecte în articol: politic geoană mitrea