x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD o intoarce ca la Ploiesti - Comisia de ancheta nu-i mai e pe plac

PSD o intoarce ca la Ploiesti - Comisia de ancheta nu-i mai e pe plac

de Lavinia Dimancea    |    27 Feb 2007   •   00:00
PSD o intoarce ca la Ploiesti - Comisia de ancheta nu-i mai e pe plac

PSD s-a incurcat in itele suspendarii: nu mai vrea sa propuna comisie de ancheta, desi acum o saptamana anunta ca va solicita infiintarea ei, dar va vota "pentru" daca o va cere un alt partid.

Dupa hotararea Curtii Constitutionale ce face aproape imposibila demiterea din functie a presedintelui Traian Basescu in cadrul unui referendum, pesedistii s-au razgandit in a solicita maine, in plenul Parlamentului, infiintarea unei comisii de ancheta. Primele semne le-au dat inca de joia trecuta, la sedinta Comitetului Executiv National, cand si-au pus problema utilitatii unei astfel de comisii, iar decizia renuntarii la aceasta a fost oficializata ieri in sedinta Biroului Permanent National. Motivele? Daca va propune aceasta solutie, ar insemna ca PSD isi considera insuficient de solide propriile argumente din propunerea de suspendare si, in plus, ar conduce la o tergiversare inutila a deciziei in Parlament. "O comisie suplimentara de ancheta nu si-ar avea rostul. (…) Au existat colegi care au sustinut ca ar fi nefiresc ca PSD sa ceara el constituirea acestei comisii. (…) Din punctul nostru de vedere, documentul nostru este suficient de solid pentru a fi sustinut", au fost si explicatiile presedintelui partidului, Mircea Geoana, care a lasat totusi deschisa o portita: parlamentarii PSD vor vota infiintarea comisiei daca alte partide parlamentare vor solicita acest lucru, mai ales ca "au aparut noi incalcari ale Constitutiei" de catre seful statului, precum scandalul valizelor cu bani.

DACA...
"Daca un grup parlamentar va simti nevoia de clarificari, este obligatia noastra sa cream conditiile pentru a afla cat mai multe elemente. (...) Dar nici nu am fi nefericiti ca cineva sa propuna o comisie de ancheta "
Mircea Geoana
presedintele PSD

STANGA-MPREJUR. Desi este evidenta schimbarea planului de atac, Geoana a sustinut cu tarie ca nu este vorba despre nici o "reconsiderare a strategiei". "Nu ne-am razgandit. Daca va exista o propunere in Parlament, o vom sustine", a incercat sa convinga liderul PSD. Insa tot el anunta lunea trecuta, dupa sedinta Biroului Permanent National, ca parlamentarii PSD vor cere in sedinta comuna a celor doua Camere de saptamana aceasta infiintarea unei comisii de ancheta ce ar urma sa analizeze si "elementele recente ce au aparut, respectiv noile biletele". Atunci, pesedistii erau convinsi de necesitatea unei astfel de comisii, sustinand ca infiintarea acesteia ar presupune o dezbatere in care opinia publica ar intelege foarte bine incalcarile repetate ale Constitutiei de catre presedintele Basescu si argumentele PSD in favoarea suspendarii din functie a acestuia.

×
Subiecte în articol: politic psd ancheta