x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD: Orban se izolează la Vila Lac 1, iar românii sunt ținuți în carantină în locuri insalubre

PSD: Orban se izolează la Vila Lac 1, iar românii sunt ținuți în carantină în locuri insalubre

13 Mar 2020   •   11:52
PSD: Orban se izolează la Vila Lac 1, iar românii sunt ținuți în carantină în locuri insalubre

PSD susține că pentru Guvernul Orban a devenit brusc o prioritate asigurarea necesarului de teste pentru depistarea coronavirusului după ce conducerea PNL este suspectă de infectare. Mai mult, social-democrații susțin că Orban se izolează la Vila Lac 1, în timp ce românii stau în spații insalubre.

Reprezentanții PSD susțin, vineri, într-o postare pe Facebook, că liberalilor nu le pasă de români, dar cer testare rapidă pentru ei.

„Asigurarea necesarului de teste pentru depistarea Covid-19 nu a fost o prioritate pentru guvernul Orban! A devenit acum, când conducerea PNL este suspectă de infectare. Liberalilor nu le pasă de români nici astăzi, însă cer testare rapidă pentru ei! Orban se izolează la Vila Lac 1 în condițiile în care sute de români sunt ținuți în carantină, la grămadă, în locuri insalubre”, scriu social-democrații pe rețeaua de socializare.

Premierul interimar Ludovic Orban a anunțat, vineri, că, după ce parlamentarul Virgil Chițac a fost confirmat cu noul coronavirus, atât el, cât și toți membrii Biroului pollitic național se vor izola, la domiciliu.

„Toți membrii Biroului Permanent Național al PNL se vor izola la domiciliu. Toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze. Am cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL”, a mai spus Orban.

„Mă voi izola la Vila Lac 1 unde vom avea toate atribuțiile exercitate. Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii. (...) Miniștri să se ducă la birourile lor, să nu aibă contacte cu angajații, să evite răspândirea. Își vor exercita atribuțiile. Solicit intregului dispozitiv de luptă impotriva coronaviruslui să nu înceteze procedurile, să nu fie afectată capacitatea Guvernului de a lupta împotriva coronavirusului”, a adăugat Orban.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu