x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD scrie forurilor europene

PSD scrie forurilor europene

21 Mar 2005   •   00:00

PSD va expedia o scrisoare catre Comisia Europeana si Parlamentul European in care se va plange de prestatia actualui Guvern si a ministrului Justitiei, Monica Macovei.

SEMNIFICATIE. Mircea Geoana spune ca scrisoarea liderilor PSD catre teritoriu este un mesaj de unitate
Vicepresedintele Mircea Geoana a anuntat ieri ca liderul PSD, Adrian Nastase, in calitate si de presedinte al Camerei Deputatilor, va trimite aceasta scrisoare in care va denunta "interventia brutala" a Executivului in justitie si "incercarea ministrului Macovei de a propune reintrarea controlului politic in zona justitiei", dar si presiunile din administratia publica locala pe care actuala Putere le face. PSD va mai trimite si o alta scrisoare, de data aceasta in tara, catre toate organizatiile judetene, semnata atat de Adrian Nastase, cat si de Ion Iliescu. Cei doi au ales acest mijloc de comunicare pentru a cere organizatiilor sa isi aleaga lideri care au dovedit "competenta, performanta politica, integritate si care se bucura de popularitate" si sa fie pregatite, "in orice moment, pentru organizarea de noi alegeri si preluarea guvernarii". (Lavinia Dimancea)

DECIZIE
Liderul TSD, Victor Ponta, a anuntat ieri ca organizatia de tineret a PSD a devenit membru cu drepturi depline al ECOSY (Tineretul Partidului Socialistilor Europeni - PES), decizie care a fost luata zilele trecute la Lisabona. Totodata, Ponta a fost ales vicepresedinte al ECOSY, fiind unul dintre cei sapte vicepresedinti ai organizatiei si singurul din partea tarilor din estul Europei. TSD se afla astfel cu un pas inaintea PSD, care, potrivit vicepresedintelui Mircea Geoana, va deveni membru cu drepturi depline al PES in luna iunie, dupa semnarea tratatului de aderare a Romaniei la UE.

×
Subiecte în articol: politic psd