x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD: Serviciile au obligaţia să spună dacă preşedintele Camerei a negociat vânzarea Ardealului

PSD: Serviciile au obligaţia să spună dacă preşedintele Camerei a negociat vânzarea Ardealului

04 Mai 2020   •   18:28
PSD: Serviciile au obligaţia să spună dacă preşedintele Camerei a negociat vânzarea Ardealului

PSD contracarează acuzaţiile lui Iohannis privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Social- democraţii îl acuză pe preşedinte că lansează o diversiune, când de fapt problemele românilor sunt altele. SRI ar trebui să prezinte public informaţii în acest caz, mai spun social-democraţii.

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a declarat luni că preşedintele a lansat o diversiune ca să atragă atenţia românilor de la problemele reale.

„Din păcate, preşedintele, de la tribuna prezidenţială, lansează această diversiune pentru a atrage atenţia opiniei publice de la problemele reale ale românilor în momentul de faţă. (...) Şefii serviciilor secrete au obligaţia să iasă public şi să spună dacă au informaţii că preşedintele Camerei Deputaţilor a negociat, într-un fel sau altul, vreo formă de colaborare în vederea, citez, vinderii Ardealului”, a spus Robert Cazanciuc.

Reacţia senatorului social-democrat vine după ce, luni, preşedintele Klaus Iohannis a acuzat PSD că susţine coduri administrative paralele celor deja existente, promovate de UDMR, în vederea obţinerii autonomiei în Ţinutul Secuiesc.

„Culmea, în Senat, a trecut tot tacit, o altă iniţiativă a UDMR-ului care practic se constituie într-un cod administrativ paralel cu cel care există deja. (...) Acest cod administrativ introdus de UDMR în circuit Parlamentar prevede de exemplu, ce credeţi, obligativitatea limbii maghiare în unele zone din Ardeal. De data asta, PSD nu poate să spună că n-a ştiut, fiindcă această iniţiativă a trecut prin comisiile Senatului, unde membrii PSD au votat pentru”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu