x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD şi ALDE, în dezacord după acord

PSD şi ALDE, în dezacord după acord

de Gabriela Antoniu    |    24 Oct 2018   •   12:10
PSD şi ALDE, în dezacord după acord

Dezbaterile pe Legea offshore din Comisiile reunite de industrii, administraţie publică şi buget ale Camerei Deputaţilor au început ieri cu scandal între putere şi opoziţie şi au adus noi dispute între PSD şi ALDE, care tocmai anunţaseră săptămâna trecută că au ajuns la o înţelegere.

Înaintea şedinţei, deputații PNL au lipit afişe cu liderul PSD, Liviu Dragnea, prezentând legea pe flipchart. Pentru a-i determina pe liberali să le îndepărteze, deputații PSD au amenințat că nu vor începe discuțiile pe lege. În ciuda ameninţărilor, afişele au rămas, iar dezbaterile au început.

În timpul discuţiilor, reprezentanţii PSD s-au opus propunerii deputatului ALDE Varujan Vosganian de a se reveni la varianta Senatului privind clauza de stabilitate, care prevede ca pe perioada acordului să nu fie modificată fiscalitatea pentru acordurile petroliere offshore aflate în desfăşurare.

“Pot eu acum să stabilesc pentru 2030 înca 45 de ani în total? Orice modificare în defavoarea investitorilor ne va costa pe noi ca ţară foarte scump, în orice instanţă de tribunal comercial vor câştiga. Asta vrem, să stabilim de pe acum pentru 2060?”, a întrebat liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu.

În replică, Vosganian a spus că varianta din Camera Deputaţilor este „o stabilitate pe jumătate”. “Ori dăm stabilitate, ori nu dăm stabilitate. Şi noi putem schimba oricând legislaţia. Nu am înţeles argumentele”, a declarat deputatul ALDE, care a susţinut amendamentul unui liberal privind stabilitatea fiscală, respins la vot.

Şedinţa din comisiile reunite dedicată Legii offshore a început cu întârziere pentru ca opoziţia să dea jos afişele cu Liviu Dragnea

×