x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD şi PNL au absentat de la şedinţa Parlamentului destinată referendumului lui Băsescu

PSD şi PNL au absentat de la şedinţa Parlamentului destinată referendumului lui Băsescu

30 Sep 2009   •   00:00

Discutarea scrisorii preşedintelui Traian Băsescu privind necesitatea unui referendum naţional a fost amânată după ce s-a constatat lipsa de cvorum provocată de absenteismul reprezentanţilor PSD şi PNL. Reprezentanţii celor două partide au reclamat caracterul neregulamentar al acestei şedinţe, acuzând-o pe Roberta Anastase că a convocat-o de la sine putere, fără a întruni asentimentul omologului ei de la Senat, Mircea Geoană.



Confruntată cu absenteismul membrilor celor două partide, Anastase l-a calificat drept un "semnal alarmant" care demonstrează că aceştia au ales "să facă un gest politic care determină un blocaj instituţional", informează Antena3.

"Biroul Permanent nu s-a putut ţine din lipsă de cvorum şi acesta este un semnal de alarmă pentru că, de data aceasta, colegii din PSD au ales ca, dincolo deblocarea dialogului politic, care ţine de partid, să blocheze instituţiile statului. Este un lucru grav care nu poate fi acceptat", a afirmat Anastase, după ce şedinţa Biroului a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Deputaţii liberali au venit însă la şedinţa Biroul Permanent al Camerei la 20 de minute după suspendarea ei. Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a susţinut că şedinţa conducerii Camerei nu s-a putut ţine din cauza crizei coaliţiei

"Am constatat că actuala criză majoră la nivelul coaliţiei se transferă, din păcate, şi la nivelul Parlamentului, unde, din cauza unor dispute şi certuri dintre PSD şi PDL, Biroul Permanent nu se poate întruni", a declarat Tăriceanu.

El a spus că liberalii au venit la şedinţa Biroului permanent "în formulă completă", dar nu a putut explica de ce reprezentanţii PNL au întârziat aproape 20 de minute.

Călin Popescu Tăriceanu a susţinut însă că liberalii nu vor merge la şedinţa comună a Birourilor Permanent ale Camerei Deputaţilor, solicitată de PDL, pentru că această şedinţă nu a fost convocată de preşedinţii celor două Camere legislative.

El a arătat că, şedinţa comună a Birourilor Permanent ale Parlamentrului trebuie convocată simultan de cei doi preşedinţi ai Camerei Deputaţilor şi Senatului. "Şedinţa comună vorbeşte foarte clar de modul în care trebuie făcută convocarea, trebuie făcută simultan de cei doi preşedinţi. Nu am primit o astfel de convocare şi nu avem la ce şedinţă să participăm", a explicat Călin Popescu Tăriceanu. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic