x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD şi PNL, la paritate în sondaje

PSD şi PNL, la paritate în sondaje

de Monica Iordache Apostol    |    11 Iul 2011   •   15:53

75% din filialele PNL sI PSD au finalizat sondajele de opinie realizate pentru stabilirea candidatilor comuni ai USL la sefiile consiliilor judetene sI la primarii. Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat ca sondajele au confirmat ideea paritatii intre partide sI ca PNL are un scor conform asteptarilor. "PNL sta conform asteptarilor. Cand s-a discutat acordul de paritate, au existat unii care au exprimat temeri ca sondajele de opinie vor arata disproportii care sa faca neverosimila aceasta partitate. Sondajele de opinie confirma ideea acestei paritati, PNL e multumit", a spus Antonescu. "Vom pune sondajele cap la cap, vom avea discutii si negocierile respective si, fie in doua transe, fie toate odata, vom anunta aceste desemnari. Septembrie este termenul limita pana la care facem aceste anunturi, dar e posibil ca sa facem unele anunturi ceva mai devreme", a mai spus Antonescu, adaugand ca Uniunea are un scor de circa 60%.

Antonescu a mai declarat ca USL nu duce lipsa nici de candidati la prezidentiale, raspunzand astfel unei declaratii facute de ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, cum ca Sorin Oprescu ar putea fi candidatul USL intrucat Antonescu "e prea absent ca sa isi dea seama' ca PSD ar putea sa nu il sprijine la prezidentialele din 2014. "USL nu de candidati la prezidentiale duce lipsa ca sa fie disperata dupa domnul Sorin Oprescu sau dupa altcineva. Cred ca alegatorii mei au auzit de mine, cred ca ei stiu cum ii reprezint, ramane sa aprecieze daca o fac bine sau nu. Domnul Lazaroiu este un politruc marunt care a fost rasplatit in mod aberant cu o functie nu numai importanta, dar foarte grea si de care tara asta are nevoie si de care nu se ocupa niciodata', a spus Antonescu.

Desi Antonescu a sustinut ieri ca nu exista nici o disensiune intre cele doua partide ale USL, unele filiale locale au stabilit insa sa nu mai arunce banii pe sondaje, pentru ca oricum vor sa candideze separat. Liderii USL din Covasna au decis sa nu cheltuiasca bani pentru un sondaj de opinie pe plan judetean, ci sa stabileasca listele cu candidatii la alegerile locale din 2012 "pe cai amiabile", intentionand sa participe la scrutin cu liste separate in localitatile unde acest lucru este posibil. "Am convenit cu presedintele Grama sa nu cheltuim bani pe sondaje, ci sa stabilim listele cu candidatii pentru alegerile viitoare pe cai amiabile. Am decis acest lucru si datorita faptului ca in Covasna vom incerca sa mergem pe liste separate, acolo unde va fi posibil, la alegerile locale", a declarat presedintele organizatiei judetene a PNL Covasna, Marius Obreja.

×