x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD şi PNL s-au retras de la lucrările Parlamentului

PSD şi PNL s-au retras de la lucrările Parlamentului

23 Dec 2010   •   11:45
PSD şi PNL s-au retras de la lucrările Parlamentului

Victor Ponta şi Crin Antonescu au anunţat că PSD şi PNL se retrag astăzi de la lucrările Parlamentului, după ce electricianul TVR Adrian Sobarul s-a aruncat de unul dintre balcoanele Parlamentului.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat joi după ce a părăsit consultarea cu ceilalţi lideri politici că aleşii PSD vor părăsi lucrările Parlametului, renunţând la dezbaterea moţiunii de cenzură, şi recomandă Guvernului să retragă din procesul legislativ Legea salarizării unitare.

"În faţa unei asemenea situaţii cu totul şi cu totul excepţionale noi cei de la PSD nu credem că mai putem continua această şedinţă, şi dezbaterea la această moţiune, ar fi un gest ultim de sfidare faţă şi de cel care a făcut acel gest şi de mulţi altii care aşteaptă acasă. Care va fi soluţia juridică o să o găsească cei de la putere, noi nu mai participăm la aşa ceva", a spus Ponta.

"Nu putem să mai participăm să ne facem că nu s-a întâmplat nimic, să continuăm dezbaterea.(...) Dacă Guvernul va avea înţelepciunea să-şi retragă Legea, aşa cum avem şi noi decenţa să nu mai continuăm cu moţiunea, soluţia cea mai de bun simţ în această zi", a mai spus Ponta.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, astazi, că parlamentarii PNL nu mai pot continua dezbaterile ce erau programate pentru moţiunea de cenzură, adăugând că gestul bărbatului arată că gradul de suportabilitate a fost depăşit şi că Guvernul ar trebui să-şi retragă Legea salarizării.

"Am asistat la un moment, poate cel mai greu (...) Nu cred că mai putem să continum dezbaterile. Parlamentarii PNL nu mai continuă aceste şedinţe şi această dezbatere, cred că acest semnal arată gradul de suporabilitate care a fost depăşit, care e răspunsul la adresa acestui Guvern şi poate măcar în faţa acestei împrejurări Guvernul va înţelege ce face împotriva românilor", a declarat Antonescu.

El a subliniat că "Guvernul ar trebui să-şi retragă această lege". "Îi rămâne decizia şi găsirea unei soluţii juridice, noi nu putem continua acum un război al vorbelor când oamenii au ajuns la capătul răbdărilor. Vom vedea ce soluţie va adopta Guvernul", a mai spus liberalul.

×