x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD şi UDMR s-au aliat pentru conducerea TVR

PSD şi UDMR s-au aliat pentru conducerea TVR

de Andreea Dumitrache    |    17 Iun 2015   •   10:34
PSD şi UDMR s-au aliat pentru conducerea TVR
Sursa foto: wikipedia.org

Parlamentarii din comisiile pentru cultură n-au reușit să ia în discuție raportul de activitate al Televiziunii Române pentru că senatorii și deputații UDMR n-au participat la lucrări și, prin urmare, n-a fost cvorum. Surse parlamentare au declarat că săptămâna viitoare UDMR va veni la comisie, pentru că maghiarii s-au înțeles cu PSD.

Președintele UDMR, Kele-men Hunor, vrea să încheie un acord scris cu PSD și de aceea așteaptă să se întoarcă Victor Ponta din Turcia. Așa că cel mai probabil marțea viitoare se vor reuni comisiile de cultură și vor respinge raportul de activitate al TVR.

Dacă raportul va fi respins și în plenul reunit, așa cum intenționează puterea, atunci președintele-director al TVR, Stelian Tănase, este demis automat, împreună cu membrii Consilului de Administraţie.

Coaliția de guvernare nu vrea să șteargă datoriile istorice ale TVR de 400 de milioane de lei, ci ar vrea ca televiziunea publică să intre în insolvență, iar administratorul judiciar să fie Remus Borza.

Rămâne de văzut dacă toate aceste condiții vor fi trecute într-un protocol scris, așa cum doresc maghiarii din România. Oficial, social-democrații îi reproșează președintelui TVR, Stelian Tănase, managementul defectuos. În 2014, TVR a avut pierderi de aproape 20 de milioane de euro.

Neoficial, liderii PSD sunt deranjați și de politica editorială a postului.
 

×
Subiecte în articol: psd udmr alianta tvr