x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD suflă în ceafa PNL în cele mai proaspete sondaje de opinie

PSD suflă în ceafa PNL în cele mai proaspete sondaje de opinie

de Ion Alexandru    |    23 Dec 2019   •   11:50
PSD suflă în ceafa PNL în cele mai proaspete sondaje de opinie

Partidul Național Liberal conduce în continuare în preferințele electoratului, însă nu a mai crescut în intenția de vot față de ultimele alegeri, de luna trecută, arată un recent sondaj al CURS. Cercetarea a fost una de tip omnibus, respectiv pe un eșantion reprezentativ larg, și a urmărit testarea preferințelor în perspectiva alegerilor locale și parlamentare de anul viitor.

Din acest sondaj, rezultă că liberalii sunt, în continuare, creditați cu 35 la sută din intenția de vot, dacă alegerile ar avea loc duminica viitoare, însă stagnează la această cifră, chiar dacă președintele Iohannis are un scor mult mai mare și chiar dacă PNL, aflat la guvernare, a luat o serie de măsuri mai mult decât controversate și neobișnuite. Interesantă este însă evoluția PSD. Potrivit sondajului, social-democrații au crescut până la 31 la sută, iar trendul este unul pozitiv, atsfel încât este posibil ca, într-un timp relativ scurt, să revină la scorul consacrat de 35-40 la sută.

Dacă PNL stagnează, iar PSD crește, partidul condus de Dan Barna, USR, scade. Dacă, la alegerile europarlamentare, USR a avut peste 20 de procente, acum scorul partidului este identic cu cel al prezidențiabilului Barna, de 14 la sută. În afara celor trei partide, doar Pro România și PMP ar trece, în acest moment, pragul electoral, obținând 6 la sută, respectiv 5 la sută. ALDE și UDMR ar primi doar 4 procente.

Sondajul a fost realizat între 12 și 17 decembrie, pe 106 respondenți, marja de eroare fiind de +/- 3 la sută. 

×