x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD: Vaccinarea copiilor trebuie să fie obligatorie

PSD: Vaccinarea copiilor trebuie să fie obligatorie

02 Mar 2020   •   12:53
PSD: Vaccinarea copiilor trebuie să fie obligatorie

Dintre toate statele europene, România este țara cu ce mai mică rată de vaccinare, din cauza neglijenței populației, dar și a disfuncționalităților din sistemul sanitar, reiese dintr-o postare publicată, luni, pe contul de Facebook al PSD. Social-democrații susțin vaccinarea obligatorie a copiilor.

„Dintre toate statele europene, #România este țara cu ce mai mică rată de vaccinare.. Principalele cauze ale acestei rate scăzute sunt neprezentarea la vaccinare și disfuncționalitățile în furnizarea vaccinului”, se menționează în postare.

Reprezentanții social-democraților sunt de părere că răspândirea extrem de rapidă a coronavirusului „ne arată cât de vulnerabili suntem în fața unei epidemii”.

„Poliomielita, rujeola, rubeola, tusea convulsivă, oreionul sau hepatita B sunt câteva dintre bolile infecțioase care pot declanșa oricând epidemii, dacă vaccinarea este oprită sau coboară sub nivelul recomandat de Organizația Mondială a Sănătății”, au scris aceștia pe Facebook.

În acest context, PSD face un apel către toate forțele politice, să susțină proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie a copiilor.

„#PSD susține fără rezerve #vaccinarea obligatorie a copiilor pentru a-i proteja în fața #riscurilor epidemice. 79% din populație susține același lucru! Facem apel către toate forțele politice parlamentare să #susțină proiectul PSD privind vaccinarea!”, se mai menționează în postare.

Mediafax

×
Subiecte în articol: vaccinarea obligatorie copii