x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PUR poate intra singur in Parlament

PUR poate intra singur in Parlament

26 Iul 2004   •   00:00

POLITIC

Cristian Parvulescu a declarat la Scoala de vara a tinerilor umanisti ca PUR nu are nevoie de vreo alianta pentru a accede in Parlament. Tinerii umanisti au organizat in acest week-end, la Busteni, o scoala de vara unde au dezbatut impreuna cu invitatii lor problematica implicarii si promovarii tinerilor in politica, locul si rolul acestora in societatea romaneasca, locul PUR pe esichierul politic si trendul ascendent pe care s-a inscris formatiunea.
DANA PICIU

Cei aproximativ 50 de reprezentanti ai noii generatii a PUR reuniti la Busteni au avut o serie de intalniri si discutii cu analistii politici Ion Cristoiu, Cristian Parvulescu, Bogdan Teodorescu, cu liderul umanist Dan Voiculescu si cu candidatul partidului la Presedintia Romaniei, vicepresedintele Codrut Seres. La discutii a fost prezenta si Marie Rose Mociornita, nepoata marelui industrias Dumitru Mociornita. Pornind de la motto-ul partidului, "Deschis pentru tine, deschis pentru oameni", presedintele Dan Voiculescu i-a invitat pe tinerii sai colegi sa grabeasca acumularea de experienta politica printr-o mai activa implicare in viata organizatiei din care fac parte.

SPRIJIN. Liderul PUR le-a promis tinerilor colegi tot sprijinul sau. "Sunteti generatia care prin mentalitate, deschidere si energie poate constitui noua clasa de politicieni capabili sa puna interesul cetateanului mai presus de interesele personale si de grup, capabili sa aduca bunastare in Romania. Pentru ca nu ati fost infestati de virusul comunismului. Dar sa stiti ca trebuie sa va impuneti. Nimeni nu va veni sa va puna ministri sau parlamentari doar pentru ca sunteti tineri. Veti ajunge acolo demonstrand maturitate si profesionalism", a spus Dan Voiculescu. In acelasi ton cu Dan Voiculescu, Marie Rose Mociornita a insistat pe ideea energiei si capacitatii intelectuale a tinerilor, calitati pe care acestia le pot folosi pentru a se afirma in politica. "Aveti un capital intelectual urias daca azi, sambata, in loc sa fiti la mare cu prietenii, ati preferat dialogul pe teme politice. Invatati sa comunicati si va veti face ascultati. Veti depasi bariera dintre voi si seniori", i-a sfatuit pe umanisti Marie Rose Mociornita.

EXPERIENTA. Codrut Seres le-a impartasit colegilor sai experienta sa de candidat la Presedintie acumulata de-a lungul a doua saptamani de caravana prin tara. El le-a explicat tinerilor umanisti ca mesajul partidului este diferit in functie de publicul-tinta. "In mediul rural, coruptia este perceputa ca o problema secundara. Cele mai importante sunt saracia si pensiile mici", a spus Seres, invatandu-i pe tinerii umanisti sa nu faca promisiuni fara acoperire.

ANALIZA. Rezultatele obtinute de PUR la alegerile locale au prilejuit o serie de analize si concluzii in cadrul scolii de vara, Bogdan Teodorescu realizand impreuna cu tinerii umanisti radiografia scenei politice romanesti si locul partidului in acest ansamblu. Analistul politic Ion Cristoiu a recunoscut ca si-a schimbat parerea despre PUR dupa ce a vazut rezultatele la alegerile locale. "Acum PUR este o formatiune care conteaza pe scena politica romaneasca", a spus Cristoiu. El a subliniat importanta fetelor noi in politica, atragand atentia ca electoratul s-a profesionalizat, nu mai poate fi pacalit usor. Sfatul lui catre tinerii umanisti a fost "consecventa in urmarirea unui scop si constientizarea faptului ca nu trebuie sa asteptati promovarea tinerilor doar pe criteriul varstei".

La randul sau, analistul politic Cristian Parvulescu a apreciat ca "in conditiile rezultatelor obtinute de PUR la locale, accederea in Parlament nu mai poate fi o problema pentru dumneavoastra". "Partidul Umanist nu are nevoie de alianta ca sa intre in Parlament", a conchis liderul Asociatiei Pro Democratia.

PREVIZIUNE

"PUR a depasit pragul psihologic de 5% la locale, iar la generale trebuie sa dovedeasca ca e puternic. Tendinta de polarizare a scenei politice va continua si dupa alegerile din toamna, iar eu cred ca PUR va avea un cuvant de spus in viitoarea guvernare" - Cristian Parvulescu, analist politic

INDEMN

"Nu ati fost infestati de virusul comunismului. Dar sa stiti ca trebuie sa va impuneti. Nimeni nu va veni sa va puna ministri sau parlamentari doar pentru ca sunteti tineri. Veti ajunge acolo demonstrand maturitate si profesionalism" - Dan Voiculescu, presedintele PUR

TINERI

Presedintele PUR, Dan Voiculescu, le-a spus tinerilor prezenti la Busteni ca pentru Partidul Umanist, cel mai important lucru este sa intre in Parlament, iar pentru realizarea acestui deziderat are nevoie de sprijinul lor. Presedintele PUR le-a explicat colegilor sai ca partidul nu are o organizatie de tineret deoarece peste 70% din structurile de conducere ale formatiunii la nivel national sunt formate din tineri. Media de varsta a acestora este de 30 de ani: secretarul general este o tanara de 32 de ani, purtatorul de cuvant, care este si vicepresedinte, are 27 de ani, iar candidatul PUR la Presedintia tarii, Ioan Codrut Seres, are 35 de ani. In tara, cel mai tanar primar PUR are 24 de ani, iar cel mai tanar viceprimar, la Targoviste, are 26 de ani.
×
Subiecte în articol: politic dan