x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PUR si PSD, la egalitate in Consiliul Local

PUR si PSD, la egalitate in Consiliul Local

10 Iun 2004   •   00:00

Biroul Electoral Judetean Bacau a facut ieri publice rezultatele finale ale alegerilor locale de duminica conform carora la Consiliul Judetean PSD a obtinut 16 posturi de consilieri judeteni, PNL - sapte, PUR - sase, PD - cinci si PRM - trei.

ANIELA NINE

In ceea ce priveste Consiliul Local Bacau, datele furnizate de Biroul Electoral Municipal arata ca PUR a obtinut acelasi numar de consilieri locali ca si PSD , cele doua partide urmand sa aiba fiecare cate opt reprezentanti. Restul de mandate de consilieri locali sunt impartite intre PNL- patru , PD - doua mandate si PRM - un singur mandat.

PRIMARIA. Dupa centralizarea si numararea voturilor valabil exprimate din toate sectiile de votare din municipiu, BEM Bacau a informat ca se va organiza un al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarului municipiului Bacau. In favoarea candidatului PUR la Primaria Bacau, Romeo Stavarache s -au pronuntat un procent de 39,21% din cei care s-au prezentat duminica la urne. Romeo Stavarache l-a devansat astfel pe actualul primar Dumitru Sechelariu (PSD), care a obtinut doar 34,01 la sut" din voturi. Prin urmare cei doi se vor infrunta in turul doi care va avea loc pe 20 iunie. Œn privinta consiliilor locale din judet, BEJ a comunicat ca PSD a castigat 494 de mandate de consilieri locali, PNL - 269, PD - 198, PUR - 108, PRM - 74, UDMR - patru.

Disperarea lui Dumitru Sechelariu

DISPERARE.Surse apropiate lui Dumitru Sechelariu sustin c" primarul in functie, candidat al PSD pentru un nou mandat, le-ar fi cerut angajatilor s"i de la firmele pe care le patroneaz" s" conving" cel putin cite o sut" de persoane s" se prezinte la turul al doilea al alegerilor de duminica viitoare si s"-l voteze, informeaza Mediafax. PD a adresat o contestatie BEJ Bacau marti seara, cu cinci minute inaintea expir"rii termenului de depunere, solicitind anularea alegerilor in tot judetul si reluarea intregului proces electoral pe motiv c" alegerile ar fi fost fraudate. Sesizarea este motivata de afptul ca PD nu a primit copii ale proceselor-verbale de la sectiile de votare si de la Biroul Electoral Judetean.

Coalitie tripartita anti PSD la Galati

Filialele Galati ale Aliantei PNL-PD si PUR au incheiat ieri un protocol in vederea coordonarii actiunilor pentru turul II al alegerilor locale si desfasurarea in bune conditii a colaborarii tripartite in consiliile locale si consiliul judetean. Potrivit Rompres, in cadrul protocolului s-a stabilit ca in turul II de scrutin in localitatile unde se confrunta numai candidati din cadrul aliantei sau PUR, partile semnatare sa fie libere in sustinerea candidatilor proprii. In localitatile in care se confrunta candidatii PSD cu candidatii celor trei partide, se va asigura sprijinul comun neconditionat al candidatului partilor semnatare. De asemenea, in municipiul Galati, candidatul PUR, Eugen Durbaca, va fi sprijinit neconditionat de cele trei partide, in disputa cu candidatul PSD, Dumitru Nicolae, iar functiile de viceprimari vor fi ocupate de candidatii PNL si PD. La Consiliul Judetului Galati, functiile de presedinte si una de vicepresedinte vor fi ocupate de candidatii Aliantei D.A., iar a doua functie de vicepresedinte de candidatul PUR. Cu acceptul celor trei parti se pot stabili intelegeri si alte forme de colaborare cu consilierii PRM din consiliile locale si cel judetean. Protocolul a fost semnat in prezenta mass-media de cei doi copresedinti ai Aliantei D.A., deputatul Mircea Nicu Toader (PD) si deputatul Victor Paul Dobre (PNL) si de presedintele PUR Galati, Eugen Durbaca. Toader a declarat pentru Rompres ca scopul final al coalitiei este preluarea puterii locale, prin obtinerea majoritatii locurilor in Consiliul Municipal Galati si in Consiliul Judetului, precum si castigarea fotoliului de primar in municipiul Galati "pentru a termina definitiv si irevocabil cu guvernarea PSD din ultimii 14 ani".
×
Subiecte în articol: politic psd consiliul galaţi