x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Puterea exemplului - Gastele PSD, tema de PR

Puterea exemplului - Gastele PSD, tema de PR

de Gabi Golea    |    23 Iun 2006   •   00:00
Puterea exemplului - Gastele PSD, tema de PR

Sigla cu pasaret a PSD nu e nimic altceva decat un episod din progra-mul de management de campanie al partidului, fiind practic o exemplifi-care a ceea ce inseamna spiritul de echipa, spun spe-cialistii in PR.

Mare subiect de presa in ultimele zile: o asa-zisa noua sigla a PSD, avand reprezentat un stol de pasari calatoare in locul celor trei trandafiri, simbol al partidului.

De la simple note pana la articole de presa si subiecte de jurnal de stiri la televiziune, sigla cu pasaretul a starnit imaginatia ziaristilor, care au incercat sa afle ce pasari sunt cele care au fost afisate zilele trecute la filiala din Slobozia. In stil tipic dambovitean, s-a trecut de la porumbei la randunele, pana s-a ajuns la cocori.

ADEVARUL. Sigla cu pasaret nu e nimic altceva decat un episod din programul de management de campanie al partidului. Nu este o noua sigla propriu-zis, ci o exemplificare, in cadrul unui program mai amplu de pregatire, a ceea ce inseamna spiritul de echipa. Peste tot in lume, orice specialist in PR poate sa-ti explice ca gastele salbatice (caci despre ele vorbim) reprezinta, simbolic, valoarea universala a "muncii in echipa". O simpla cautare pe net scoate la iveala acest lucru, exemplificarea cu un fenomen din lumea animala fiind folosita inclusiv in economie, pentru a descrie o crestere economica aparte.

ZBOR IN V. Zeci de experti din intreaga lume folosesc acest tip de zbor in formatie de V al stolurilor de gaste salbatice drept exemplu metodologic in programele dedicate pregatirii activistilor, cum este cazul celor din PSD, pentru exemplificarea ideii de munca in echipa. Conform unor surse bine informate din interiorul partidului, programul de management de campanie al PSD a inceput sa functioneze din februarie, avand ca principal scop pregatirea membrilor partidului pentru urmatoarele alegeri. Programul este coordonat de un expert international, care a pus cu succes in practica acelasi tip de pregatire in tari din Europa Centrala si de Est de mai multi ani.

De altfel, zilele trecute, Cristian Diaconescu, purtatorul de cuvant al partidului, a declarat ca nu se pune problema, la momentul actual, sa se "rebranduiasca" simbolistica PSD.

"Se discuta si se dezbate destul de aprofundat o chestiune care, se pare, a fost doar o initiativa locala", a spus el cu referire la sigla afisata saptamana trecuta in sediul PSD Slobozia. Nostim este, daca n-ar fi trist, faptul ca o nontema devine subiect de presa, pentru ca nimeni n-are chef sa afle care e, de fapt, problema.

SEMNIFICATIE
"E un stol de pasari. Ideea e ca seful se schimba fara ca stolul sa-si schimbe directia. Asa ne-a explicat un consultant strain, angajat de partid: pasarile din stol isi schimba varful prin rotatie. E un simbol de echipa (...). Atunci cand o pasare se raneste, alte doua se duc pe sol dupa ea" - Marian Saniuta, deputat PSD

×
Subiecte în articol: politic psd