x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Radu Stroe: "Ne este ruşine de banii de haine şi norma de hrană pentru poliţişti"

Radu Stroe: "Ne este ruşine de banii de haine şi norma de hrană pentru poliţişti"

21 Dec 2012   •   17:56
Radu Stroe: "Ne este ruşine de banii de haine şi norma de hrană pentru poliţişti"
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Radu Stroe, propus pentru portofoliul Afacerilor Interne, a spus că poliţiştii au salarii mici, iar calitatea vieţii acestora nu se ridică la nivelul muncii pe care o prestează, mărturisind că îi este "ruşine vizavi de banii de haine şi norma de hrană" şi că speră să le poată acorda aceste sume.

În timpul audierii sale, Radu Stroe a recunoscut faptul că poliţiştii au salarii mici, iar calitatea vieţii acestora nu se ridică la nivelul muncii pe care o prestează faţă de societate.

Ministrul propus pentru portofoliul Afacerilor Interne a apreciat că îmbunătăţirea calităţii vieţii poliţiştilor, care este şi unul dintre obiectivele sale, este extrem de importantă pentru a putea fi consolidat statutul poliţistului în societate, în aşa fel încât acesta să se mândrească cu meseria sa "aşa cum se întâmpla demult".

"Ne este ruşine vizavi de banii de haine şi norma de hrană pentru poliţişti. 2.200 de poliţişti au arat toate drumurile şi toate străzile României unde iarna şi-a făcut de cap. Ce să le faci? Măcar banii de hrană să-i primească. Vom discuta cu ministrul Finanţelor. Vom vedea ce vom face cu banii de uniforme, va trebui să facem ceva şi cu indemnizaţia lor, pentru că nu se poate aşa. Nu mai dispun de chirie şi în plus de asta există şi anomalii. Săracul agent cu o mie pe lună trebuie să plătească aceeaşi chirie ca şi generalul cu 6.000-7.000 de lei pe lună", a spus Radu Stroe în faţa membrilor comisiilor pentru apărare, ordine public şi siguranţă naţională din Senat şi Camera Deputaţilor.

×