x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Radu Tudor: Un porumbel scapat de Klaus Iohannis a trecut neobservat

Radu Tudor: Un porumbel scapat de Klaus Iohannis a trecut neobservat

de Radu Tudor    |    25 Ian 2017   •   14:38
Radu Tudor: Un porumbel scapat de Klaus Iohannis a trecut neobservat

<< In valtoarea evenimentelor din ultimele 48 de ore, o afirmatie facuta de Klaus Iohannis a trecut neobservata. Si cred ca merita atentia necuvenita.

Presedintele spune despre cei care au castigat alegerile (majoritatea parlamentara, guvernul) ca sunt “cei care au impresia că ei conduc acum lucrurile”. Interesanta abordare.

Deci nu cei care castiga alegerile, indiferent cum se numesc ei (PSD, PNL, ALDE, UDMR, USR, PMP) conduc.

Presedintele face si el parte din arhitectura puterii. La domnia sa se referea? 

Cine conduce o tara, cine o guverneaza, daca nu cei alesi?

Alte institutii?

Alte entitati de putere?

Care sunt acestea?


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că va analiza bugetele instituţiilor care asigură securitatea naţională, subliniind că în legătură cu acest subiect nimeni nu are voie să se joace.

“Pentru mine, vă spun sincer, un punct extrem de important va fi bugetul pe securitate naţională şi asta nu înseamnă numai armată. Securitatea naţională este asigurată de forţele armate care sunt: Armata, forţele MAI, serviciile secrete şi o să mă uit cu foarte, foarte mare atenţie pentru că, indiferent de jocurile politice, cu securitatea naţională nu are voie să se joace nimeni, nici măcar cei care au impresia că ei conduc acum lucrurile, fiindcă dacă intrăm în zona de revanşisme politice, de tăieri de bugete numai aşa, să arătăm cine are ultimul cuvânt, cred că am face o mare, mare eroare. Mă refer la situaţia în care vom avea un proiect şi o să analizez cu foarte mare atenţie toate bugetele pe toate instituţiile care se ocupă de securitatea naţională”, a spus Iohannis, citat de Agerpres.

El a subliniat că aşteaptă un proiect de buget.

“Eu aştept să avem totuşi un proiect de buget, fiindcă aparent am avut unul, pe urmă s-a reluat discuţia. Când se vor hotărî dumnealor să ne spună că acum acesta este bugetul atunci o să-l analizez şi o să vedem”, a mai spus şeful statului >>, a scris Radu Tudor pe blogul său.

Radu Tudor

×
Subiecte în articol: radu tudor porumbel klaus iohannis