x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Raeţchi (PNL) îi cere ministrului de Interne să nu blocheze audierea ei în Comisia de apărare din Camera Deputaţilor

Raeţchi (PNL) îi cere ministrului de Interne să nu blocheze audierea ei în Comisia de apărare din Camera Deputaţilor

15 Aug 2018   •   14:05
Raeţchi (PNL) îi cere ministrului de Interne să nu blocheze audierea ei în Comisia de apărare din Camera Deputaţilor
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi îi solicită ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, să nu blocheze audierea ei, alături de şefii din Jandarmerie, pe 21 august, în şedinţa Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Camera Deputaţilor, cu privire la protestul din 10 august. 

Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, Ovidiu Raeţchi, vicepreşedinte al Comisiei de apărare, i-a transmis o scrisoare deschisă ministrului Carmen Dan. 

"În urma discuţiilor de ieri, din cadrul biroului Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, s-a stabilit că veţi fi invitată urgent, împreună cu responsabilii din Jandarmerie, în cadrul Comisiei, pentru a explica Parlamentului (dacă îl respectaţi, desigur) şi opiniei publice (dacă o respectaţi, desigur) ce s-a întâmplat la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei", i-a transmis Ovidiu Raeţchi lui Carmen Dan. 

Totodată, Raeţchi a precizat că există temerea că PSD ar putea avea "diferite strategii" pentru blocarea audierii. 

"Ieri, de pildă, cei din PSD-ALDE au lipsit, neexistând cvorum (...) Vă informez public că următoarea şedinţă a Comisiei va avea loc marţi, 21 august, începând cu ora 10.00. Vă informez că veţi fi aşteptată de parlamentarii din Opoziţie care sunt membri ai Comisiei, de reprezentanţii presei şi, îmi place să sper, de reprezentanţii PSD-ALDE, care într-o ţară normală ar dori să înţeleagă de la cei responsabili ce s-a întâmplat la mitingul din 10 august, exercitându-şi astfel atribuţiile profesionale", îi mai transmite Ovidiu Raeţchi lui Carmen Dan. 

În opinia sa, ministrul Afacerilor Interne va încerca să evite, să amâne sau să blocheze această audiere doar dacă se teme sau dacă are ceva de ascuns. 

"Cred, în egală măsură, că le veţi cere domnului Cucoş, domnului Sindile şi colegilor lor din conducerea Jandarmeriei să dea curs invitaţiei noastre. Demnitatea este o caracteristică esenţială a celor care lucrează în sistemul de ordine publică, şi ar fi nedemn ca domnul Cucoş şi colegii săi să fugă de răspundere şi să se ascundă - ce paradox! - în spatele scutului făcut de parlamentarii PSD. Sunt convins că aparenta fugă a domnului Cucoş din faţa presei, de ieri, după o declaraţie de un minut, reprezintă doar un accident inerent emoţiilor începutului", a mai afirmat Raeţchi. AGERPRES

×