x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ralu Filip in campanie - S-a declansat operatiunea "Miniterenuri pentru tineri"

Ralu Filip in campanie - S-a declansat operatiunea "Miniterenuri pentru tineri"

21 Mar 2005   •   00:00

Candidatul independent la Primaria Capitalei Ralu Filip a inceput ofensiva pentru amplasarea unor miniterenuri de fotbal in Bucuresti.

Daca duminica a vizitat in acest sens opt parcuri din Capitala, ieri Ralu Filip (foto) s-a intalnit cu presedintele FRF, Mircea Sandu. Motivul? Federatia primeste de la UEFA o finantare de un milion de franci elvetieni pentru astfel de terenuri. Ralu Filip spune ca din acesti bani s-ar putea face 26 de miniterenuri, iar solutia propusa de el este urmatoarea: Primaria Capitalei sa gasesca terenurile necesare in parcurile din subordine, iar FRF sa vina cu mingile, portile si suprafata de joc.

COSTURI. Un asemenea miniteren ar costa Primaria Capitalei, potrivit lui Ralu Filip, 10.000 de euro cu iluminat cu tot, iar un calcul simplu arata ca investirea a maximum 300.000 de euro in cele 26 miniterenuri ar aduce beneficii uriase pentru copii si tineri. Pentru cei care ar spune ca Primaria Capitalei nu ar avea terenuri disponibile, Ralu Filip le raspunde. "Exista. In parcurile din Bucuresti, o suprafata foarte mare este alocata spatiilor pentru caini. Nu e o solutie corecta. Cainii trebuie lasati liberi, dar sa aiba botnita, iar stapanii sa curete in urma lor. Acele locuri destinate cainilor trebuie transformate in terenuri de joaca", ne-a declarat Ralu Filip.

SANATATE. O alta preocupare a candidatului independent la Primaria Capitalei este sanatatea bucurestenilor. El s-a intanit ieri cu specialistii in boli infectioase din cadrul Facultatii de Medicina. Motivele pentru care Ralu Filip a dorit sa aiba o asemenea discutie sunt explozia bolilor cu transmitere sexuala, numeroasele cazuri de hepatita C si A, precum si infectiile stomacale si respiratorii. El a apelat la sprijinul doctorului Gabriel Popescu de la spitalul Matei Bals, care il va ajuta in campanie avand in vedere acest context foarte grav. Ralu Filip militeaza totodata si pentru infiintarea de urgenta a unei Directii de sanatate in Primaria Capitalei, o astfel de directie neexistand in prezent. (Gabriela Antoniu)

SUGESTIE PENTRU PASAJ
Cum Primaria Capitalei a pierdut finantarea pentru pasajul Titulescu, Ralu Filip vine cu o sugestie. "Daca tot a pierdut-o, primaria poate sa mearga pe solutia cea mai convenabila si ieftina pentru oras: constructia subterana", ne-a declarat Ralu Filip. De altfel, el are astazi programata o intalnire cu reprezentantii Ordinului Arhitectilor din Bucuresti, in cadrul careia va discuta patru teme: pasajul Titulescu, centrul istoric, Lacul Morii si raul Dambovita.

×
Subiecte în articol: politic ralu filip