x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Raluca Turcan: Alianţa PSD-ALDE, vinovată că România în momentul de faţă nu are buget

Raluca Turcan: Alianţa PSD-ALDE, vinovată că România în momentul de faţă nu are buget

06 Mar 2019   •   14:17
Raluca Turcan: Alianţa PSD-ALDE, vinovată că România în momentul de faţă nu are buget

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, că alianţa PSD-ALDE este "singurul vinovat" de faptul că România nu are legea bugetului aprobată până în acest moment.

"Singurul vinovat pentru care România, în momentul de faţă, nu are buget este alianţa PSD-ALDE. Pentru că, astăzi, CCR a confirmat că preşedintele Iohannis nu putea promulga legea bugetului, întrucât legea-cadru de vot a bugetului este neconstituţională. S-a demonstrat că atât PNL a avut dreptate când a spus că toată dezbaterea pe buget pleacă de la un cadru neconstituţional, cât şi imposibilitatea preşedintelui de a promulga un buget prost, nenorocit, în defavoarea românilor, dar care avea şi un cadru legal neconstituţional", a explicat Turcan, la Parlament.

Ea a precizat că doreşte ca bugetul de stat să fie îmbunătăţit.

"Din punctul meu de vedere, ca om politic, eu mi-aş dori ca acest buget să poată să fie îmbunătăţit şi cred că administraţiile publice aşteaptă o formă mai bună a bugetului, care să le rezolve într-adevăr dorinţa de a putea face investiţii. De asemenea, să avem un buget mai bun pentru educaţie, sănătate, infrastructură şi, nu în ultimul rând, pentru alocaţiile pentru copii. Pentru că acest buget reglează cadrul general prin care alocaţiile pot fi majorate şi nu ordonanţa de urgenţă ticăloasă, aşa cum a dat-o doamna Dăncilă, prin care spune că, dacă nu e votat bugetul, nu se pot plăti alocaţiile, este ceva cu totul şi cu totul mincinos", a susţinut Raluca Turcan.

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis asupra Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019, au precizat, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR.

Totodată, CCR a respins sesizarea şefului statului privind Legea bugetului de stat pe anul 2019, stabilind că actul normativ este constituţional. AGERPRES

×
Subiecte în articol: raluca turcan