x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Raluca Turcan: Cioloş nu trebuie scos ţap ispăşitor pentru scorul PNL la parlamentare

Raluca Turcan: Cioloş nu trebuie scos ţap ispăşitor pentru scorul PNL la parlamentare

10 Ian 2017   •   23:41
Raluca Turcan: Cioloş nu trebuie scos ţap ispăşitor pentru scorul PNL la parlamentare

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, marţi, că o discuţie a conducerii partidului cu fostul premier Dacian Cioloş ar fi o normalitate, precizând că acesta trebuie tratat "cu mult respect şi seriozitate" fără a fi scos "ţap ispăşitor" pentru scorul obţinut de liberali la alegerile parlamentare.

"Raportarea la Dacian Cioloş trebuie să fie una chibzuită, decentă şi realistă. Eu cred că un om care aflat în fruntea Guvernului a contribuit prin măsuri guvernamentale la creşterea calităţii în educaţie, sprijinirea mediului de afaceri, la dezvoltarea agriculturii (...) care a avut şi părţi care puteau fi explicate mai mult în guvernare, trebuie tratat cu mult respect şi seriozitate. O discuţie cu domnul Dacian Cioloş ar fi o normalitate din partea PNL, însă de aici şi până la a discuta preşedinţia partidului e o distanţă foarte mare şi nu cred că trebuie distorsionată această relaţie pe care PNL ar putea să o aibă cu domnul Cioloş mergând spre ideea că domnul Cioloş preia PNL", a afirmat Turcan, la B1 TV.

Ea a a mai spus că fostul premier îşi doreşte o discuţie cu conducerea partidului pentru a clarifica "anumite aspecte" din campania electorală.

"Eu cred că dacă PNL, cu un premier propus din afara partidului, cum era domnul Cioloş, s-ar fi concentrat mai mult pe soluţiile de guvernare, pe identificarea problemelor, pe atragerea oamenilor cu expertiză (...) rezultatul nostru ar fi fost cu totul altul. Nu vreau să-l scoatem ţap ispăşitor pe Dacian Cioloş", a adăugat Raluca Turcan.

În acelaşi timp, ea a arătat că, mai ales la baza partidului, există membri dezamăgiţi de "modul ezitant" în care Dacian Cioloş s-a implicat în campania electorală.

"Eu întotdeauna m-am obişnuit să văd ce putea face PNL mai mult decât să caut factori externi. Asta nu înseamnă că nu mi-aş fi dorit în anumite momente să existe poziţii mai tranşante din partea domnului Dacian Cioloş, dar în acelaşi timp PNL a înregistrat acest eşec la alegerile parlamentare din cauza unui mesaj confuz care a diluat identitatea PNL şi care ne-a îndepărtat de oameni care structural sunt ataşaţi de valorile liberale. Mă refer la profesori, medici, mediul de afaceri, oameni de cultură - segmente sociale care cred, structural, în libertate, competiţie, iniţiativă", a susţinut liderul liberal.

Sursa -  AGERPRES

×