x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Raluca Turcan, despre reconstrucţia PNL: Niciodată un proiect mare nu va sta într-o singură persoană

Raluca Turcan, despre reconstrucţia PNL: Niciodată un proiect mare nu va sta într-o singură persoană

18 Mar 2017   •   21:00
Raluca Turcan, despre reconstrucţia PNL: Niciodată un proiect mare nu va sta într-o singură persoană

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat sâmbătă la Cluj-Napoca că partidul pe care îl conduce are propriul drum de reconstrucţie şi refacere în procesul de reformă pe care şi l-a asumat şi nu poate 'sta cu privirea într-o parte' către alte formaţiuni de dreapta sau către alte persoane. 

Liderul liberal a făcut această afirmaţie în contextual unei conferinţe de presă în care a fost întrebată de ce crede că fostul premier Dacian Cioloş nu s-a alăturat până acum partidului şi proiectului liberal. 

'Partidul Naţional Liberal este într-o perioadă de reconstrucţie şi recredibilizare pentru că au fost oameni care nu s-au mai simţit reprezentanţi de către PNL. (...) În această reformă a PNL evident că ne dorim oameni valoroşi. Uşile sunt deschise spre orice om de valoare care poate să vină în PNL cu dorinţă de implicare, cu integritate şi expertiză politică sau profesională. Domnul Cioloş a fost propunerea PNL pentru funcţia de prim-ministru. Evident că PNL i-a propus să vină în partid. Domnia sa a spus că analizează oportunităţile politice pe care le are şi va da un răspuns. PNL are propriul drum, nu poate sta cu privirea într-o parte, la USR, în altă parte, la alte formaţiuni care se manifestă pe partea dreaptă, noi trebuie să credem în drumul PNL. Niciodată un proiect mare nu va sta într-o singură persoană', a declarat Raluca Turcan. 

Întrebată în continuare dacă Dacian Cioloş a condiţionat intrarea sa în partid de susţinerea candidaturii sale pentru poziţia de preşedinte al PNL, liderul liberal spus că acest lucru nu s-a întâmplat şi a subliniat că această poziţie se câştigă în cadrul unui congres. 

'Discuţiile din partea noastră cu domnul Cioloş au fost de a deveni membru al PNL. Evident că orice membru poate candida la funcţia de preşedinte, dar un preşedinte se alege. PNL şi-a propus să aibă cel mai mare congres din istoria PNL, mare, cu 5.000 de oameni. Aşadar, nu putem avea abordări imature că vine cineva şi te face preşedinte. Suntem un partid care îşi alege preşedintele', a spus Turcan. 

La rândul său, secretarul general al PNL, Cristian Buşoi, a spus că PNL, alături de USR şi de Dacian Cioloş, trebuie să facă îşi unească forţele într-o opoziţie mai puternică pentru PSD, deoarece partidul aflat la guvernare, alături de ALDE, destabilizează echilibrul macroeconomic al României. 

Cristian Buşoi susţine că Guvernul PSD ia anumite decizii şi 'aruncă bani în ochii românilor' pentru că de fapt doresc să opereze nişte schimbări în Justiţie. 

'Cred că nu doar PNL, ci şi USR şi Dacian Cioloş, trebuie să facem un front comun şi să facem o opoziţie mult mai puternică la măsurile economice ale PSD, ceea ce face PSD care riscă să şteargă eforturile din timpul Guvernării Cioloş. Echilibrul macroeconomic este aruncat în aer doar pentru că Dragnea are o condamnare. PNL este principala forţă a opoziţiei, dar cred că şi celelalte forţe ale opoziţiei, chiar dacă suntem diferiţi, USR şi ceea ce încearcă să construiască Dacian Cioloş, să spunem că drumul Guvernului PSD este greşit şi periculos. Ceea ce face Guvernul PSD în economie nu este în regulă, se află într-o cursă contra cronometru de a arunca bani în ochii românilor şi promisiuni pentru a nu vedea ceea ce face PSD în justiţie. PSD nu aruncă cu bani şi promisiuni din generozitate, ci pentru că Dragnea şi PSD vor să facă modificări în justiţie', a spus Buşoi. 

Cristian Buşoi şi Raluca Turcan au participat, sâmbătă, la Cluj, alături de europarlamentarul Daniel Buda şi alţi lideri ai PNL Cluj, la o conferinţă de presă, urmată de o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean. AGERPRES

×