x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Raluca Turcan: PNL propune o creştere de 30-40 % a salariilor în patru ani

Raluca Turcan: PNL propune o creştere de 30-40 % a salariilor în patru ani

14 Noi 2016   •   22:13
Raluca Turcan: PNL propune o creştere de 30-40 % a salariilor în patru ani

Liberalii propun o creştere de 30-40 % a salariilor în patru ani, perioadă în care se va ajunge la o creştere a salariului mediu de 4.238 de lei, susţine vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan.

"PNL a elaborat un set de principii pe care se poate construi un sistem de salarizare unitar şi echitabil şi nu unul axat pe adâncirea decalajelor, cum propune PSD. Majorările trebuie sa se adreseze tuturor bugetarilor. Diferenţa dintre cel mai mic salariu şi cel mai mare salariu trebuie sa fie stimulativă şi PNL propune un raport de 1:13 (spre deosebire de 1:17 cât e în prezent/ sau 1:20 cât propune PSD). PNL propune o creştere de 30-40% a salariilor în 4 ani, perioada în care să ajungem la o creştere a salariului mediu de 4.238 de lei", a declarat luni seara, pe pagina ei de Facebook, Raluca Turcan.

Potrivit vicepreşedintelui liberal, "impactul proiectului PNL este de 23 de miliarde de lei, (...) în raport cu ceea ce propune PSD (42 de miliarde de lei)".

Raluca Turcan afirmă că propunerea liberală este "sustenabilă" şi se bazează pe "o creştere economică de circa 4% medie anuală; reducerea fiscalităţii asupra muncii cu 7,5 puncte procentuale, respectiv generalizarea cotei unice; ţintirea ajutoarelor de stat pentru capitalul autohton cu accent pe IMM-uri şi dereglementare şi debirocratizare: impozitarea profitului realizat în România de către toate entităţile economice, indiferent de provenienţa capitalului (prevenirea acţiunilor de externalizare a profitului)."

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: raluca turcan pnl salarii majorari