x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Raluca Turcan: PNL va pune imediat în aplicare rezultatele referendumului pentru Justiţie

Raluca Turcan: PNL va pune imediat în aplicare rezultatele referendumului pentru Justiţie

27 Mai 2019   •   13:20
Raluca Turcan: PNL va pune imediat în aplicare rezultatele referendumului pentru Justiţie

PNL va pune imediat în aplicare rezultatele referendumului pentru Justiţie şi solicită în mod imperativ adoptarea legii propuse de PNL privind votul electronic, a anunţat, luni, liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan.

"Votul de ieri a arătat voinţa zdrobitoare a românilor de a pune capăt domniei corupţiei şi minciunii! 6 milioane de români au venit la vot şi au spus DA la referendum. Partidului Naţional Liberal a câştigat alegerile europarlamentare şi a salvat calea europeană a României. Este un vot care ne onorează şi care ne obligă enorm", a scris Turcan pe Facebook.

PNL, adaugă ea, va "începe să transpună rezultatul de ieri în lege, în procedură de urgenţă", prin următoarele proiecte: revizuirea Constituţiei în sensul interzicerii amnistiei şi graţierii pentru faptele de corupţie, prin completarea art.73 din Legea fundamentală; revizuirea Constituţiei pentru interzicerea ordonanţelor de urgenţă în domeniul Justiţiei, prin completarea art. 115; extinderea controlului constituţional asupra ordonanţelor de urgenţă, prin modificarea şi completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară, permiţând Instanţei supreme să se adreseze CCR în acest domeniu.

Liberalii mai doresc adoptarea, în procedură de urgenţă, a legii votului electronic pentru românii din diaspora.

"Legea a fost iniţiată de mult timp de PNL, însă proiectul s-a lovit de piedicile puse de PSD şi ALDE la Senat. Proiectul nostru poate fi adoptat imediat la Camera Deputaţilor. Pentru adoptarea imediată a acestor proiecte legislative avem susţinerea românilor, care au stat la kilometri de cozi la secţiile de votare în cea mai frumoasă zi pentru democraţia românească. Facem apel la toate partidele de opoziţie să ni se alăture în acest demers!", a mai scris Raluca Turcan pe reţeaua de socializare. AGERPRES

×
Subiecte în articol: raluca turcan