x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Raluca Turcan propune rediscutarea proiectului privind interzicerea candidaturilor persoanelor condamnate

Raluca Turcan propune rediscutarea proiectului privind interzicerea candidaturilor persoanelor condamnate

24 Sep 2018   •   17:57
Raluca Turcan propune rediscutarea proiectului privind interzicerea candidaturilor persoanelor condamnate

Liderul grupului liberal, Raluca Turcan, a solicitat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, rediscutarea propunerii legislative a PNL care prevede interzicerea candidaturilor pentru Parlament ale persoanelor condamnate definitiv pentru fapte săvârşite cu intenţie şi care a primit din partea comisiei de specialitate raport de respingere, menţionând că PNL doreşte transpunerea în lege a iniţiativei cetăţeneşti "Fără penali". 

Liderul grupului PSD, Daniel Suciu, a replicat că liberalii vor "să ia faţa USR" pentru iniţiativa "Fără penali în funcţii publice". 

"PNL a iniţiat un proiect foarte important pentru dezbaterea politică, subiectul este prezent şi prin campania fără penali, cât şi prin discursul intern pe care îl vedem în principalul partid de guvernare şi acest subiect ţine de un principiu fundamental - integritatea în funcţia publică. Proiectul aflat la punctul 257 de pe ordinea de zi se referă la interzicerea candidaturilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat pentru persoane condamnate definitiv pentru fapte săvârşite cu intenţie. PNL a iniţiat acest proiect, a primit un raport de respingere din partea Comisiei juridice şi revin cu solicitarea de a-l retrimite la comisie şi a fi redezbătut. Poate că acum va rezulta o altă abordare, pentru că tot mai mulţi dintre dumneavoastră vă puneţi întrebarea despre cum ar trebui să arate un membru al Parlamentului, despre ce valori ar trebui să împărtăşească o persoană care îşi desfăşoară activitatea în Parlament. (...) PNL se angajează ca, prin instrumente parlamentare, să susţinem şi să reuşim transpunerea în text de lege a iniţiativei cetăţeneşti 'Fără penali', pentru că, într-adevăr, aceasta trebuie să fie preocuparea noastră", a afirmat Turcan. 

În replică, liderul grupului PSD, Daniel Suciu, a spus că PNL doreşte să "ia faţa" USR pentru iniţiativa "Fără penali în funcţii publice". 

"Lăsaţi-ne pe noi de la PSD să ne alegem soarta aşa cum credem de cuviinţă. Am văzut că nu aţi semnat o moţiune de cenzură doar pentru că a depus-o prima dată şi a solicitat-o PMP, acum PNL vine şi ia faţa USR pentru 'Fără penali în funcţii publice', vă dăm patentul de a fi primii, recunoaştem, aveţi dreptate. Grupul PSD nu va vota pentru retrimiterea la comisie", a afirmat Suciu. 

Propunerea liberalilor a fost respinsă prin vot de plen. AGERPRES

×
Subiecte în articol: raluca turcan