x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rareş Bogdan: Nu înţeleg cum un oraş ca Brăila, cu o istorie atât de uluitoare, a ajuns un pol al sărăciei

Rareş Bogdan: Nu înţeleg cum un oraş ca Brăila, cu o istorie atât de uluitoare, a ajuns un pol al sărăciei

02 Mai 2019   •   20:20
Rareş Bogdan: Nu înţeleg cum un oraş ca Brăila, cu o istorie atât de uluitoare, a ajuns un pol al sărăciei
Sursa foto: Lucian Alecu

Candidatul Partidului Naţional Liberal pentru alegerile europarlamentare Rareş Bogdan a declarat joi că nu poate înţelege cum un oraş ca Brăila, cu o istorie atât de uluitoare, a ajuns un pol al sărăciei.

"Brăila a fost un oraş cu mari artişti, cu ziare, cu un comerţ înfloritor, cu un port care era recunoscut pentru tot ceea ce înseamnă fluviul Dunărea, mai ales pentru cereale, cu un tramvai construit în 1901, cu primul loc din România unde s-a folosit betonul armat. Mă tot gândeam azi cum de Brăila a ajuns un pol al sărăciei, un loc din care a plecat în străinătate peste 30% din populaţia activă, pentru că aici nu mai aveau unde să lucreze. Nu am să înţeleg cum un oraş ca Brăila, cu o istorie atât de uluitoare, cu înaintaşi atât de celebri, de la Panait Istrati, la Mihail Sebastian, de la Nae Ionescu, la Ana Aslan, a ajuns un pol al sărăciei, a ajuns în situaţia de a fi condus de oameni prost pregătiţi, de oameni cărora nu le pasă de oameni, de oameni care refuză să aducă bani europeni", a afirmat Rareş Bogdan.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a dezvăluit cu această ocazie că are o legătură aparte cu Brăila, prin faptul că mama lui s-a născut aici.

"Mama mea este din Brăila, născută în Brăila. Este adevărat că a plecat la 12 ani din Brăila, dar mi-a povestit extrem de multe lucruri frumoase şi emoţionante despre Brăila. În primii opt ani ai vieţii, aproape în fiecare vară, mi-am petrecut o săptămână de zile în Brăila. Din cauza aceasta, imagini ale Brăilei sunt undeva în subconştient. Eu faţă de Brăila am o emoţie aparte. Până acum am spus la foarte puţină lume că am o legătură sufletească faţă de Brăila şi de aceea vreau ca şi Brăila să aibă cu adevărat o şansă. Vreau ca Brăila să renască, pentru că se poate, trebuie numai să fie condusă de oameni serioşi, oameni cinstiţi, oameni competenţi", a declarat Orban.

Ludovic Orban a participat joi, la Brăila, alături de Rareş Bogdan, de vicepreşedintele PNL Gigel Ştirbu şi deputaţii Vasile Varga şi Antoneta Ioniţă la acţiunea de lansare a candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: rares bogdan Braila