x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică RĂSPUNS LA CADOUL LUI BĂSESCU/Iliescu: “Să ne păstrăm mintea întreagă”

RĂSPUNS LA CADOUL LUI BĂSESCU/Iliescu: “Să ne păstrăm mintea întreagă”

de Aniela Nine    |    04 Mar 2009   •   00:00
RĂSPUNS LA CADOUL LUI BĂSESCU/Iliescu: “Să ne păstrăm mintea întreagă”

Multe flori, cărţi, albume de artă, cadouri surpriză şi un coş cu trandafiri galbeni de la Băsescu. Sute de simpatizanţi ai fostului preşedinte Ion Iliescu dar şi politicieni au fost ieri în Atena nr 11 pentru a-l felicita la împlinirea celor 79 de ani. Pentru Iliescu, cel mai frumos cadou a fost "căldura umană".



La fel ca în fiecare an de când nu mai este preşedinte, Ion Iliescu şi-a serbat ieri ziua de naştere la biroul său din strada Atena nr 11, înconjurat de câteva sute de membri ai PSD, vechi colaboratori şi simpatizanţi. Simpatizanţii fostului preşedinte au stat din nou la coadă pentru a-i face urări acestuia şi chiar pentru a-şi spune păsurile. Printre cadourile primite la aniversarea celor 79 de ani, s-a numărat şi un coş mare cu trandafiri galbeni, trimis de Traian Băsescu. Ataşată florilor, o felicitare cu "La mulţi ani", semnată de actualul preşedinte. Ion Iliescu a primit cadoul şi i-a urat, la rândul său, lui Traian Băsescu să ajungă şi el la vârsta de 79 de ani. "E important să ne păstrăm mintea întreagă, indiferent de vârstă!", a adăugat Iliescu. De altfel în cursul dimineţii, Iliescu declarase la InfoPro că se simte "în formă" şi că urma să îşi aştepte oaspeţii la biroul său.

CUVINTELE LUI MITTERAND ŞI CONŞTIINŢA UNUI LIBERAL
Pe lângă flori şi torturi, Iliescu a primit şi multe cărţi, în principal de la colegii săi de partid. Şi dacă Adrian Năstase i-a adus în dar "Les mots des Francois Mitterand", pentru ca fostul preşedinte să-şi aducă aminte de un bun prieten, Mircea Geoană a ales o carte scrisă de unul din consilierii lui Obama, Paul Krugman, "The Conscience of a Liberal". El i-a urat sărbătoritului multă putere de muncă şi a glumit, spunând că, "biologic", Iliescu are cam 63-64 de ani. "Nu are 79 de ani, asta numai presa spune, este pur şi simplu o intoxicare", a susţinut zâmbind Geoană, potrivit Agerpres. Şi tot o carte, dar despre istoria Curţii de Conturi, i-a adus lui Iliescu şi actualul preşedinte al instituţiei în cauză, Nicolae Văcăroiu. De la aniversare nu a lipsit nici primarul general Sorin Oprescu, care însă nu a dezvăluit în ce constă "cadoul special" pe care i l-a adus sărbătoritului. Pe lista cadourilor s-a mai adăugat şi un ceainic lucrat manual, considerat a fi un unicat al artei chinezeşti, primit din partea Camerei de Comerţ româno-chineze. Înconjurat de prieteni, Iliescu a mărturisit că îşi doreşte pentru sine sănătate iar pentru PSD doreşte să-şi păstreze identitatea şi să câştige la euroalegeri şi la prezidenţiale. Cât despre sărbătorit, seara i-a dedicat-o soţiei sale, Nina, care azi împlineşte şi ea tot 79 de ani.

Dincolo de felicitări, Iliescu a avut parte şi de un incident, în cursul dimineţii fiind aşteptat la birou de un grup de tineri din asociaţia "Noii golani" care i-au strigat "criminalule" şi i-au reproşat victimele de la Revoluţie şi de la mineriade. Iliescu a comentat că tinerii respectivi sunt "oameni culeşi de pe drumuri", folosiţi ca masă de manevră şi că sunt aceiaşi care în decembrie 2008 au aruncat cu monede în el. Tinerii au fost duşi la poliţie, şase dintre ei primind amenzi cuprinse între 200 şi 1.000 de lei iar unuia i-a fost întocmit dosar penal pentru port ilegal de armă albă, asupra lui fiind găsit un lanţ metalic.

×
Subiecte în articol: politic iliescu