x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Raspunsul lui Dragnea la criticile formulate de Adrian Nastase

Raspunsul lui Dragnea la criticile formulate de Adrian Nastase

19 Oct 2015   •   16:55
Raspunsul lui Dragnea la criticile formulate de Adrian Nastase
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Adrian Năstase nu avea nevoie să fie invitat la Congresul PSD, a declarat, luni, liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, adăugând că i-ar fi plăcut ca fostul premier să participe la eveniment.

"Adrian Năstase nu are nevoie de invitaţie să vină la Congres. Este ca şi cum aţi întreba dacă domnul Iliescu este invitat să vină la Congres. La orice congres al partidului Adrian Năstase poate să vină şi este aşteptat cu mare drag. Eu nu fac invitaţii nimănui (...), categoric nu. Aş fi vrut să vină, mi-ar fi plăcut să vină, dar mi s-a părut incorect din partea mea să-i fac o invitaţie lui Adrian Năstase ca şi cum ar avea nevoie de invitaţie", a declarat preşedintele PSD, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă fostul liderul PSD Adrian Năstase a fost invitat la Congresul partidului.

Dragnea a adăugat că toţi foştii preşedinţi ai partidului, care sunt încă membri, cu excepţia lui Mircea Geoană, pot participa la Congres ''oricând".

Referindu-se la postarea făcută de blogul personal de către fostul premier privind reforma, Dragnea a susţinut că nu a folosit ''niciodată'' cuvântul ''reformă''.

"Eu am citit ce a scris domnul Adrian Năstase. Ceea ce scrie Adrian Năstase pentru mine este important şi citesc cu foarte mare atenţie. Eu nu am folosit niciodată cuvântul reformă. Eu am vorbit despre nişte principii pe care mi le-am asumat, nişte obiective pe care mi le-am asumat şi de la care nu o să mă abat. Ele pot deranja, pot supăra, pot fi colegi care nu sunt de acord cu ele, dar marea majoritate a partidului este de acord", a conchis Dragnea.

Fostul premier Adrian Năstase afirmă, într-o postare pe blogul personal, că există o anumită tentaţie a unor lideri ai PSD de a prelua, periodic, ideea "reformei" şi că unii cred că aceasta înseamnă să rescrii istoria şi să te ocupi de teme ale trecutului.

"Eu cred că temele 'modernizării' sunt legate de pericolele şi şansele globalizării, de limitele capitalismului, de dispariţia capitalului naţional, de nevoia de urbanizare a ruralului, de redesenarea sferelor de influenţă în zona în care trăim, de invadarea zonei serviciilor de hyper-marketuri care, fiecare, 'omoară' câte 30 de mici magazine locale, de dispariţia industriei, de incapacitatea de a iriga culturile, în timp ce 4-5 mari intermediari străini controlează preţul la cereale. Există soluţii? Oricum, ar trebui căutate", a scris Năstase pe blog.

Totodată, el precizează că nu a fost invitat la Congresul extraordinar al PSD de duminică. AGERPRES 

×
Subiecte în articol: liviu dragnea adrian nastase