x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Răsturnare de situație la votul pentru învestirea Guvernului Cîțu

Răsturnare de situație la votul pentru învestirea Guvernului Cîțu

12 Mar 2020   •   13:13
Răsturnare de situație la votul pentru învestirea Guvernului Cîțu

PNL votează la vedere pentru învestirea Guvernului Cîțu, a declarat pentru MEDIAFAX liderul deputaților PNL, Florin Roman.

Întrebat de Mediafax despre votul de joi, Florin Roman a răspuns că PNL va vota la vedere pentru învestirea Guvernului Cîțu.

Cinci parlamentari PNL vor fi absenți, iar pentru învestire e nevoie de 233 de voturi.

De asemenea, liderul deputaților PNL transmite celorlalte grupuri parlamentare „să facă în sală ceea ce au anunțat public”.

Întrebat, de asemenea, dacă în acest moment alegerile anticipate mai sunt o prioritate pentru liberali, Roman a răspuns că PNL respectă decizia CCR, iar principala prioritate acum este criza coronavirusului.

Curtea Constituțională a admis joi excepția de neconstituționalitate a Avocatului Poporului în legătură cu ordonanța de urgență 26/2020 privind alegerile anticipate.

Camera Deputaților și Senatul au plen reunit, joi, de la ora 16.00, în care va vota învestirea Guvernului Cîțu.

Costel Alexe, ministrul interimar al Mediului, spunea că, în opinia sa, PNL va vota „la învestire” noul Executiv.

Totuși, președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu și vicepreședintele Senatului Titus Corlățean i-au trimis, luni, o scrisoare premierului desemnat Florin Cîțu în care îi cereau să schimbe cei 7 miniștri propuși care au primit avize negative. Social-democrații i-au mai cerut lui Cîțu să desemneze un ministru al Sănătății care să lucreze 24 de ore din 24, în contextul infecției cu noul coronavirus.

În replică, Ludovic Orban a afirmat că sub nicio formă Florin Cîțu nu va propune alți miniștri, în locul celor avizați negativ.

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a spus că atât el, cât și formațiunea pe care o reprezintă vor vota pentru învestirea Guvernului Cîțu, joi, în Parlament.

Liderul UDMR Kelemen Hunor a spus că parlamentarii Uniunii vor fi prezenți la plenul de învestire, însă decizia legată de cum și dacă vor vota noul Executiv va fi luată, joi, înaintea ședinței.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Florin Roman