x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Razboi - Basescu ii atacape liderii PSD

Razboi - Basescu ii atacape liderii PSD

de Lavinia Dimancea    |    01 Feb 2007   •   00:00
Razboi - Basescu ii atacape liderii PSD

Amenintat de PSD cu suspendarea, presedintele Traian Basescu s-a napustit ieri cu noi acuzatii asupra social-democratilor, tocmai de la Bruxelles, caracterizandu-l pe Mircea Geoana ca "o speranta" manipulata de Iliescu, Iorgovan si Hrebenciuc.

In timp ce juristii PSD discuta cu cei ai PRM si PC sesizarea privind suspendarea ce va fi trimisa Curtii Constitutionale, Traian Basescu loveste din nou in PSD si il acuza pe liderul partidului, Mircea Geoana, ca "s-a asezat in remorca unor vechi mentalitati ale PSD, unul specialist in mineriade, altul specialist in aranjamente de adunat voturi in Parlament, si altul care poate sa-ti interpreteze Constitutia cum iti trebuie, nu in litera, spiritul ei". "Cand vezi o speranta a reasezarii PSD, care este manipulata politic de domnul Iliescu, constitutional de domnul Iorgovan, care il pacaleste ca sunt abateri constitutionale, de domnul Hrebenciuc care ii promite ca ii aduna voturi, te uiti si te crucesti ca o astfel de disputa in vorbe este etichetata drept criza, in conditiile in care institutiile sunt la locul lor si functioneaza", a declarat Basescu intr-un interviu la Realitatea TV, la putin timp dupa ce a prezentat in Parlamentul European un discurs in care a facut o radiografie a Romaniei. Reluand teoria ca pesedistii vor sa schimbe regulile in timpul jocului, prin modificarea Legii referendumului ("practica si pe placul liberalilor"), Basescu a avertizat ca PSD-ul de astazi procedeaza la fel ca cel condus odinioara de Nastase si patronat de Iliescu, avertizand ca el vrea sa "dezechilibreze traditia regimului Iliescu", care se facea ca nu vede, iar "Hrebenciuc&company avea toate aranjamentele facute".

REPLICA. Mircea Geoana a reactionat prompt la declaratiile sefului statului, acuzandu-l de "un atac violent", demn de "un lider care se simte incoltit". "Traian Basescu foloseste un discurs duplicitar, unul pentru oficialii europeni si altul pentru consumul intern. Acest tip de atac, violent si gratuit la adresa liderului Opozitiei, ne confirma faptul ca actiunea de suspendare este justificata", a spus Geoana. Vizat si el de atacul lui Basescu, Ion Iliescu a aratat ca presedintele aduce noi motive in favoarea suspendarii. "Traian Basescu adauga argumente noi privind comportamentul sau anticonstitutional. El isi permite asemenea atacuri inacceptabile si nu face decat sa confirme corectitudinea demersului PSD de a-l suspenda", a declarat Iliescu, pentru NewsIn. Presedintele de onoare al PSD a mai spus ca nu intelege obsesia maladiva a presedintelui in legatura cu PSD si cu persoana sa, aratand ca acesta "se lanseaza in tot felul de ditirambe belicoase, recidiveaza cu tot felul de jigniri si are reactii foarte nervoase".

DOVADA LA DOSAR
"Comite o alta fapta anticonstitutionala si de fiecare data cand are o iesire de acest gen se ingroasa dosarul pe care il pregatim pentru Curtea Constitutionala"
Mircea Geoana
presedinte PSD

×
Subiecte în articol: basescu politic psd