x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Razboi fratricid - Liberalii se sfarteca

Razboi fratricid - Liberalii se sfarteca

de Carmen Vintila    |    Lavinia Dimancea    |    26 Mai 2006   •   00:00
Razboi fratricid - Liberalii se sfarteca

Crin Antonescu a sarit ieri la gatul lui Calin Popescu Tariceanu si l-a facut lacom pe Bogdan Olteanu. Drept raspuns a primit eticheta de "chiulangiu" si de "ridicol".

Liberalii au ajuns sa-si scoata ochii intre ei. Crin Antonescu a sarit ieri la gatul lui Calin Popescu Tariceanu si l-a facut lacom pe Bogdan Olteanu. Drept raspuns a primit eticheta de "chiulangiu" si de "ridicol".

Liderul deputatilor liberali, Crin Antonescu, a lansat ieri un atac dur la adresa propriilor colegi de partid. Prima tinta a fost presedintele partidului, premierul Calin Popescu Tariceanu, caruia i-a cerut sa faca precizari cu privire la cele patru milioane de "foite de hartie cu chipul domniei sale" care au parvenit in curtile oamenilor anuntandu-i ca vor intra in Uniunea Europeana. "Ii cer sa ne dea detalii despre aceasta operatiune, presupun din bani publici. Cine a executat-o, cine a luat banii si cine e responsabil?", a intrebat Crin Antonescu, precizand ca a fost neplacut impresionat de acest gest, pe care il considera "o forma penibila de campanie electorala". "Am fost si mai contrariat cand l-am vazut pe Tariceanu spunand ca nu stie. Nu era chipul lui Mihai Voicu sau al lui Bogdan Olteanu pe fluturasi si semnatura era a premierului", a aratat Antonescu. El i-a mai cerut premierului sa faca publice toate colaborarile ministrilor, demnitarilor, ale comisiilor de privatizare "la care se munceste mult si se castiga bine". "Daca in momentul in care a luat mandatul, premierul Tariceanu a facut pe partea liberala, in buna masura un guvern de intimi colaboratori extrem de apropiati, e momentul sa vedem care dintre acestia au raspuns asteptarilor sau iluziilor domniei sale", a mai spus la fel de acid Antonescu.

"LACOMIE". Liderul deputatilor liberali i-a cerut si presedintelui Camerei, Bogdan Olteanu, ceva: sa se retraga din Comisia de privatizare CEC, al carei membru este. "Liberalismul nu inseamna lacomie si il invit sa inteleaga ca pozitia de presedinte al Camerei e mai putin compatibila cu cea de membru al comisiei CEC", a spus Antonescu. "Nici daca ar fi copilarit intr-o banca, nici daca era cel mai mare expert al Romaniei in finante si banci, nu mi se pare normal ca un presedinte de Camera sa faca parte din aceasta comisie", a aratat liderul liberalilor din Camera, sugerandu-i lui Olteanu sa participe la comisie fara sa primeasca indemnizatie "daca are un hobby".

"RIDICOL". Bogdan Olteanu nu a intarziat sa ii dea replica lui Antonescu si a facut-o in termeni foarte duri. "La comisia CEC eu ma duc sa fac treaba si primesc pentru asta niste bani, prin lege. Domnul Crin Antonescu va avea calificarea morala sa vorbeasca despre banii pe care ii primesc eu dupa ce ne va spune la cate sedinte de plen si de Birou Permanent a lipsit in ultimul an, de cand este lider de grup, si cati bani a luat pentru acele sedinte de la care a lipsit", a spus Olteanu.

"RIDICOL". Presedintele Camerei l-a contrat pe Antonescu si in privinta aprecierilor privind "guvernul de intimi", precizand ca, desi a fost o vreme de doi ani si ceva intr-un guvern, acesta "n-a inteles nimic atunci si nu intelege nimic nici acum". "Cred ca ar trebui sa-si vada de responsabilitatile lui de parlamentar, sa isi infiinteze cabinet parlamentar la Bucuresti, unde are circumscriptie, sa mai vina pe la Camera Deputatilor si dupa aceea sa vorbeasca despre altii", a aratat Olteanu. Intrebat daca Antonescu risca vreo sanctiune pentru declaratiile facute, presedintele Camerei a raspuns: "Risca sanctiunea de a deveni ridicol".

CINE FACE PARTE DIN GRUP
O trecere in revista a declaratiilor de interese publicate de site-ul Guvernului arata ca si un ministru face parte din grupul celor care au colaborari la comisiile de privatizare, grup care ar trebui facut public de premierul Tariceanu conform liderului grupului parlamentar PNL de la Camera, Crin Antonescu. Este vorba despre Mihai Alexandru Voicu, fostul secretar general al Guvernului si proaspat ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul, care este membru al Comisiei de privatizare CEC. Pentru munca depusa aici el primeste o indemnizatie de aproape 29 de milioane de lei vechi. Din aceeasi comisie de privatizare a facut parte si presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sebastian Bodu, de unde a castigat 259 de milioane de lei vechi. (Dana Piciu)
×
Subiecte în articol: politic olteanu crin antonescu antonescu