x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Război pe bloguri în PDL: Elena Udrea şi Cristian Preda se duelează online

Război pe bloguri în PDL: Elena Udrea şi Cristian Preda se duelează online

01 Apr 2012   •   09:42
Război pe bloguri în PDL: Elena Udrea şi Cristian Preda se duelează online

Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, scrie pe blog ca cei care ataca si dupa incheierea competitiei interne candidatul desemnat pentru Primaria Capitalei saboteaza partidul si se plaseaza in afara organizatiei. Reactia vine dupa ce europarlamentarul PDL Cristian Preda a afirmat ca nu poate sustine candidatura lui Silviu Prigoana.

". Asta am auzit pe parcursul ultimelor doua saptamani. . Asta am auzit aproape incontinuu ieri. Aceste doua afirmatii, desi de sens contrar, sunt folosite de aceiasi oameni care se dovedesc excesiv de preocupati de ce se intampla in organizatia pe care o conduc. E clar ca, oricum as face, nu este bine", scrie Elena Udrea pe blog.

Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului adauga ca aceiasi oameni care prevestesc grozavia de la PDL Bucuresti sunt cei care in 2008, cand partidul si-a desemnat candidatul pentru Primaria Generala cu cateva zile inaintea inceperii campaniei electorale, nu au scos un cuvant.

"Pentru ca, evident, nu eram si eu implicata. Sunt cei care uita sa spuna ca in 2008 s-a pierdut Capitala, anul in care partidul a scos cel mai mare scor din istoria sa la nivel national. Care nu spun ca eu am preluat organizatia la 13%, doua procente sub scorul de atunci al partidului la nivel national, si astazi are 23%, 3% peste media nationala, conform sondajelor", se arata in postarea Elenei Udrea.

Elena Udrea mai afirma ca organizatia poate castiga Capitala "in ciuda tuturor piedicilor care i se pun". "Iar aici ma refer, din pacate, si la cei care ataca si dupa incheierea competitiei interne candidatul desemnat, sabotand astfel partidul si plasandu-se in afara organizatiei. Nominalizarea lui Silviu Prigoana la Primaria Generala este rezultatul unor analize, sondaje si dezbateri interne. Este candidatul pe care bucurestenii il plac cel mai mult, oricat s-ar minuna unii, si care a fost votat de 60% dintre cetatenii colegiului sau in 2008. Silviu Prigoana este un om competent, onest, foarte hotarat, care stie ce vrea sa faca si, poate mai important, un personaj foarte charismatic. O mai spun odata: in politica, votul decide si fiecare cetatean are un vot cu relevanta egala. Nu exista electorat de categorii diferite din acest punct de vedere", mai scrie Elena Udrea.

Citeste si Silviu Prigoana, candidatul oficial al PDL la Primaria Capitalei. Vezi ce candidati a desemnat PDL pentru Sectoarele 1, 3 si 6

Europarlamentarul PDL Cristian Preda afirmase pe blogul sau ca nu poate sustine candidatura la Bucuresti a lui Silviu Prigoana, mentionand ca PDL nu vrea sa invete din greseli si ca s-ar putea ca formatiunea sa invete doar din infrangeri.

"PDL Bucuresti a ales intre Silviu Prigoana si mine. Primul va fi candidat la Primaria Bucurestiului. Am luat nota de aceasta decizie, dar nu pot sustine candidatura celui care a cerut excluderea mea drept conditie a propriei sale participari. – veti spune. Asa e. Nu e ceva nou: personajul e construit din razgandiri. E un lux pe care nu ni-l permitem. Situatia politica actuala e dezastruoasa, fiindca pana ieri toate optiunile pareau sa fie proiectate cu totul altfel. Am fost, de altfel, singurul care a spus ca proiectul colaborarii electorale cu UNPR e o eroare. Dar PDL nu vrea sa invete din greseli. S-ar putea sa invete doar din infrangeri", a scris Preda, dupa ce PDL Bucuresti l-a desemnat pe Silviu Prigoana candidat pentru Primaria Capitalei.

×