x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reacția Gabrielei Firea, după ce PNL a anunțat că depune plângere penală împotriva sa

Reacția Gabrielei Firea, după ce PNL a anunțat că depune plângere penală împotriva sa

25 Iul 2020   •   17:33
Reacția Gabrielei Firea, după ce PNL a anunțat că depune plângere penală împotriva sa
Sursa foto: FB Gabriela Firea

Gabriela Firea reacționează după ce PNL a anunțat că depune plângere penală împotriva ei și a unor consilieri sau funcționari: „O sfătuiesc pe doamna Violeta Alexandru să lămurească situația membrilor PNL care doresc să intre în CGMB și abia apoi să facă plângeri penale neîntemeiate”.

Referitor la anunțul făcut de liderul PNL București, Violeta Alexandru, conform căruia PNL București o dă în judecată pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, „pentru că blochează votul a trei noi consilieri PNL în CGMB", Primăria Municipiului București precizează că alegerea consilierilor generali în cadrul Consiliului General al Municipiului București se face cu respectarea strictă a legislației în vigoare.

„Actualul ministru al Muncii este deosebit de preocupat de activitatea Consiliului General și anunță că ne da în judecată, deși situația pe care o reclamă este generată chiar de către membrii partidului său! În loc să se ocupe de majorarea alocațiilor pentru copii și de pensii, doamna Violeta Alexandru face doar ce știe mai bine: plângeri penale ridicole! O sfătuiesc pe doamna Violeta Alexandru să lămurească situația membrilor PNL care doresc să intre în CGMB și abia apoi să facă declarații publice și plângeri penale neîntemeiate!", susține Gabriela Firea.

Conform acesteia, situația în cazul alegerii consilierilor generali PNL este următoarea:

- După vacantarea locului de consilier general al domnului Ciprian Ciucu, legea prevede că se supune validării mandatul următorului supleant înscris pe lista partidului politic, dacă până la validarea mandatului, partidul confirm în scris apartenența la partid.

- Cu toate acestea, PNL nu a solicitat validarea următorului supleant înscris pe listă, ci a solicitat validarea celui de-al treilea!

- Astfel, dacă primul supleant a renunțat la mandat înainte de validarea sa, cel de al doilea, care era următorul pe listă și care trebuia legal validat, a fost exclus din PNL pe motiv că nu și-a plătit cotizația de membru al Organizației PNL sector 2, deși acesta era membru al Organizației PNL sector 4.

- Mai mult, acesta a adus la cunoștința Consiliului General al Municipiului Bucuresti situația și a solicitat ca cel de-al treilea supleant să nu fie validat până la soluționarea litigiului în cadrul PNL, depunând și înscrisuri în acest sens.

- S-au solicitat PNL lămuriri despre această situație, însă până în prezent situația nu a fost clarificată.

- Subliniem faptul că, dacă legea prevede că se supune validării mandatul următorului supleant (dacă partidul confirma în scris apartenența acestuia), nu este prevăzută și situația de a proceda la validarea următorului supleant până la soluționarea/lămurirea aspectelor anterioare.

„Mai mult, PNL s-a adresat instanței de judecată, pe calea ordonanței președințiale, instanța respingând acțiunea ca neîntemeiată. Hotărârea poate fi atacată cu recurs”, se arată în comunicatul Primăria Municipiului București.

Violeta Alexandru a declarat, sâmbătă, că PNL dă în judecată patru persoane, între care pe Gabriela Firea, deoarece ar refuza să pună pe ordinea de zi proiecte prin care s-ar schimba trei consilieri aleşi pe listele PNL, dar care nu mai sunt membri ai acestui partid.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gabriela firea pnl plangere penala