x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reacţia Guvernului la motivarea lui Klaus Iohannis: Vom acţiona în consecinţă

Reacţia Guvernului la motivarea lui Klaus Iohannis: Vom acţiona în consecinţă

10 Ian 2019   •   13:29
Reacţia Guvernului la motivarea lui Klaus Iohannis: Vom acţiona în consecinţă

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a declarat joi, la Antena 3, că va reacționa după ce președintele Klaus Iohannis a apreciat că propunerile Liei Olguţa Vasilescu la Dezvoltare şi Mircea Drăghici la Transporturi nu fac dovada îndeplinirii condiţiilor de legalitate.

„Prima propunere pe care premierul a înaintat-o a fost în noiembrie 2018, imediat a apărut și decizia CCR care a făcut lumină în speță. De atunci, din 19 noiembrie, președintele a tot analizat și a răspuns astăzi motivând. Ne aflăm în situația desemnării și numirii unor miniștri în cabinetul României și ar trebui să dăm dovadă de mai multă responsabilitate”, a spus Toni Greblă.

Potrivit președintelui, propunerile de numire în funcţia de membru al Guvernului nu fac dovada îndeplinirii condiţiilor de legalitate astfel încât să li se poată da curs.

„Nu se află în stare de incompatibilitate niciunul, dar oricum pentru această stare titularul postului trebuie să iasă în termen de 15 zile din incompatibilitate! Lia Olguța Vasilescu era ministru în funcțiune. Răspunsul lui Klaus Iohannis este politicianist. Vom reacționa în consecință”, a precizat secretarul general al Guvernului.

ANTENA 3

×