x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reactie ACIDA a lui Victor Ponta la adresa premierului Ciolos: Îmi pare rău că-l fac de râs pe Cioloș, dar...

Reactie ACIDA a lui Victor Ponta la adresa premierului Ciolos: Îmi pare rău că-l fac de râs pe Cioloș, dar...

07 Aug 2016   •   18:07
Reactie ACIDA a lui Victor Ponta la adresa premierului Ciolos: Îmi pare rău că-l fac de râs pe Cioloș, dar...
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Fostul premier Victor Ponta atacă Guvernul tehnocrat după ce în 2016 România stă dezastruos la capitolul fondurilor europene.

"Sa mai dezumflam o "gogoasa tehnocrata" - cea despre "greaua mostenire" / si de ce nu pot tehnocratii sa ia de la Uniunea Europeana mai mult de ZERO euro in 2016 - desi au anuntat ca este prioritiatea lor "Zero"!!! Va spun eu de ce - pentru ca sunt incompetenti ( si fac scandal sperand sa ascunda asta)!

Si sa vedem cum (deocamdata) scorul la pregatirea pentru absorbtia fondurilor structurale este : "Guvernul Ponta " contra "Guvernul Ciolos" 32-1 !!! Ca la Liga a 3a????????????
Imi pare rau ca il fac de ras pe Dl Ciolos, dar de cand s-a hotarat sa faca politica inconjurat de incompetenti cu gura mare, domnia sa din pacate se face de ras singur in fiecare zi!

Intre timp , doar ca o paranteza, cred ca s-a lamurit toata lumea ( inclusiv Dl Ciolos) ca:

1. Impozitarea proprietatilor veteranilor a fost prevazuta gresit intr-o Hotarare de Guvern din 2016 - in Codul Fiscal din 2015 totul era foarte bine si clar
2. Din fondurile structurale alocate Romaniei noul Buget al UE in 2016 se vor absorbi ZERO ( nici macar 0,18 cat spune un Gaga de ministru)- cei 57 milioane Euro pomeniti de Guvernanti in comunicatele lor se erau de fapt de la Agricultura 
3. Nu s-au cheltuit peste 140 milioane Euro, banii prevazuti in Buget pentru irigatii in 2016 , nu din vina cuiva ci pt ca propriul ministru al Agriculturii a pierdut timpul ( si banii) pentru o Strategie care exista deja

Acum - despre fonduri europene!

4. Dl Ciolos, din nou pacalit de caricaturile de ministrii pe care ii are alaturi, a spus ca intarzierile in accesarea fondurilor europene sunt din cauza "grelei mosteniri" din 2015 ( cand am luat aproape 5 miliarde de Euro de au crapat de ciuda functionarii europeni ) ! 
Sa vedem cu cifre si date oficiale ca deocamdata scorul intre Guvernul Ponta si Guvernul Ciolos este 32-1 !!!!! E bine mai competentilor????? E bine mai deontologilor?

Situatia la zi se prezinta astfel : 
In data de 06.08.2016, din informatiile oficiale de pe site-ul MFE, pentru perioada 2014-2010, proiecte noi, se afla finalizate si publicate un total de 33 ghiduri, din care: 
- 32 au fost initiate de guvernul Ponta, 2 initiate de guvernul Ciolos (din care 1 finalizat)
- 32 au avut prima dezbatere publica in timpul guvernului Ponta, 
- 12 ghiduri au fost finalizate de guvernul Ponta / 21 finalizate de guvernul Ciolos (din care 20 au fost initiate de guvernul Ponta)

In mandatul guvernului Ciolos la MFE, in 10 luni, exista doar 1 ghid care a fost initiat si finalizat de ministrii Aura Raducu si Cristian Ghinea.

×