x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reacție rapidă a lui Tudorel Toader la acuzațiile lui Frans Timmermans. „I-am cerut și îi vor cere și mâine să discutăm punctual, nu pe îngrijorări”

Reacție rapidă a lui Tudorel Toader la acuzațiile lui Frans Timmermans. „I-am cerut și îi vor cere și mâine să discutăm punctual, nu pe îngrijorări”

01 Oct 2018   •   22:30
Reacție rapidă a lui Tudorel Toader la acuzațiile lui Frans Timmermans. „I-am cerut și îi vor cere și mâine să discutăm punctual, nu pe îngrijorări”

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a lansat critici dure la adresa guvernului și Parlamentului României și a făcut, luni seara, apel la autorităţile române să „regândească cursul pe care l-au luat”. El s-a referit la modificările legilor justiţiei şi Codului penal, vertizând că, dacă regulile sunt încălcate, CE nu va ezita să ia măsuri şi să aducă România în faţa instanţei.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a răspuns rapid lui Timmermans, cu care se va întâlni chiar marți, la Strasbourg.

”Mâine merg a Strasbourg cu doamna premier și mă voi întâlni cu Frans Timmermans. Ne-am întâlnit de multe ori. I-am cerut și îi vor cere și mâine să discutăm punctual, nu pe îngrijorări. Soluția cutare nu e bună pentru că afectează pe x, să ieșim din ceea ce nu e documentat. Pe 16, 17, 18 octombrie mă voi deplasa la lucrările Comisiei de la Veneția. Parte din recomandări au fost preluate. Unele dintre ele au fost validate de către instanța de contencios constituțional. Câtă vreme CCR spune că e în regulă, e bine. Nicio lege nu e perfectă, orice lege e perfectibilă.”, a declarat Tudorel Toader la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Tudorel Toader