x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reacţii - Romăni asmuţiţi contra altor romăni

Reacţii - Romăni asmuţiţi contra altor romăni

de Dana Piciu    |    01 Oct 2007   •   00:00
Reacţii - Romăni asmuţiţi contra altor romăni

Dan Voiculescu şi Puiu Haşotti au criticat prezenţa lui Traian Băsescu in Piaţa Universităţii, arătănd că activitatea şefului statului nu se măsoară in asmuţirea romănilor contra altor romăni.





Preşedintele PC, Dan Voiculescu, şi vicepreşedintele liberal Puiu Haşotti au criticat ieri prezenţa lui Traian Băsescu in Piaţa Universităţii.

Preşedintele PC, Dan Voiculescu, şi-a făcut publică părerea cu privire la acest subiect sămbătă, la Alba-Iulia, intr-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Traian Băsescu, in care il acuză pe şeful statului că incearcă să-şi atragă capital politic prin prezenţa in Piaţa Universităţii şi să distragă atenţia de la realitatea celor trei ani de cănd conduce ţara, acţiuni "fără nici un efect in realitatea de zi cu zi a oamenilor şi fără nici o legătură cu activitatea instituţională a preşedintelui Romăniei". "Nu vă văd bine, domnule preşedinte, puterea este efemeră!", este mesajul transmis de Dan Voiculescu lui Traian Băsescu in acest document. "Şeful unui stat modern european nu cheamă poporul in piaţă o dată la trei luni", iar "activitatea preşedintelui nu se măsoară in drumurile in piaţă, ci in tratatele de politică externă sau in promulgarea de legi şi in medierea crizelor politice", sunt alte observaţii ale lui Dan Voiculescu. Preşedintele conservator mai spune despre Băsescu că nu işi respectă proiectul politic asumat şi promisiunile făcute imediat după căştigarea alegerilor, şi anume "că va fi un preşedinte drept, care va face ca instituţiile statului să funcţioneze, care va lucra, in primul rănd, pentru cei 22 de milioane de romăni".


EŞEC COMPLET. "Acum, la trei ani de la aceste declaraţii, vă pot spune că aţi eşuat complet sau aţi minţit lamentabil. Vă pot spune că nu sunteţi un preşedinte drept, că aţi făcut instituţiile să funcţioneze decăt in interesul dumneavoastră şi că aţi lucrat nu pentru 22 de milioane de romăni, ci pentru a dobăndi mai multă putere", mai spune Dan Voiculescu. Şi vicepreşedintele PNL Puiu Haşotti a criticat gestul de sămbătă al preşedintelui, arătănd că Băsescu, "in calitate de fost comunist şi coorganizator al mineriadei din 1990, nu are dreptul moral să organizeze mitinguri in Piaţa Universităţii". "Ceea ce face Traian Băsescu este un fel de mineriadă, pentru că asmute romănii impotriva romănilor", a mai spus Haşotti. Reacţiile celor doi lideri politici au venit după ce sămbătă seară preşedintele Băsescu a fost prezent in Piaţa Universităţii nu pentru a da un raport in faţa poporului, aşa cum promisese, ci pentru o baie de mulţime pe ritmuri folclorice sponsorizate de Primăria Capitalei, cu ocazia Zilei Internaţionale a vărstnicilor. Â



ACUZAŢII
"Aţi creat un sistem care generează pe bandă abuzuri incredibile şi incălcări ale drepturilor omului. Şi, in aceste condiţii, pozaţi in luptător anticorupţie. Vă asigur, domnule preşedinte, că mai sunt oameni cinstiţi in această ţară, mult mai cinstiţi decăt dumneavoastră, care, in plus, au şi făcut căte ceva pentru semenii lor"

ETALON
"Activitatea preşedintelui nu se măsoară in drumurile in piaţă, ci in tratatele de politică externă sau in promulgarea de legi şi in medierea crizelor politice"
Dan Voiculescu, preşedintele PC

"Stat poliţienesc"

In aceeaşi scrisoare trimisă preşedintelui Băsescu, Dan Voiculescu arată că "adevărul" mandatului şefului statului este că mai mult de o treime din activitatea sa a vizat schimbări in justiţie. "Din cele peste 3.700 de decrete emise de cănd sunteţi preşedinte, peste 1.300 au vizat schimbări sau numiri de procurori şi judecători cărora să le fie frică de dumneavoastră. Prin comparaţie cu cele 1.300 de schimbări in sistemul de justiţie, aţi promulgat doar cu puţin peste 1.100 de legi. Tot ce aţi incercat să faceţi in aceşti trei ani a fost să consolidaţi un sistem de putere personală mai eficient şi mai distructiv decăt acela pe care l-aţi condamnat in 2004. Schimbarea promisă in 2004 a urmărit nu eradicarea sistemului ticăloşit, ci primenirea lui cu oameni fideli dumneavoastră", mai spune Dan Voiculescu, adăugănd că Băsescu a creat un sistem care "apără afaceri de zeci de milioane de euro" făcute de firme care se află in apropierea preşedintelui. Â

×
Subiecte în articol: basescu politic preşedintelui voiculescu dan