x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reding închide o publicaţie europeană. Presseurop tăiat de la finanţarea UE

Reding închide o publicaţie europeană. Presseurop tăiat de la finanţarea UE

21 Dec 2013   •   12:23
Reding închide o publicaţie europeană. Presseurop tăiat de la finanţarea UE

Comisarul Vivianne Reding are principala responsabilitate pentru oprirea publicaţiei online Presseurop. Acest proiect, început acum patru ani şi jumătate, este blocat de comisarul UE Reding pe motivul lipsei de fonduri. Reding nu a mai dat nicio şansă publicaţiei de a continua activitatea după 20 decembrie 2013, blocând licitaţia pentru o noua finanţare.

Presseurop asigura zilnic apariţia în zece limbi, inclusiv în română, a celor mai interesante articole din presa europeană, fiind cea mai vizualizată platformă media din interiorul UE. La asigurarea recenzării, traducerii şi vizualizării articolelor din circa 200 de titluri din presa europeană au participat din 2009 până acum, o sută de jurnalişti.

Editorialui din ultima ediţie este intitulat "La revedere".

Reding este cunoscută pentru adversitatea pe care o manifestă faţă de părerile critice ale presei, propunând măsuri de reglementare suplimentare în media din Romînia. Comisarul pentru Justiţie şi libertăţi cetăţeneşti refuză de două luni să răspundă întrebărilor pe care JURNALUL NAŢIONAL i le-a adresat într-o scrisoare deschisă. (Dan Constantin)

×
Subiecte în articol: Viviane Reding presseurop finantare