x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Remus Pricopie: Pentru anul viitor nu vor fi schimbări privind modul de desfăşurare a examenului de bacalaureat

Remus Pricopie: Pentru anul viitor nu vor fi schimbări privind modul de desfăşurare a examenului de bacalaureat

de Agerpres    |    10 Iun 2014   •   18:00
Remus Pricopie: Pentru anul viitor nu vor fi schimbări privind modul de desfăşurare a examenului de bacalaureat

Modul de desfăşurare a examenului de bacalaureat va fi, anul viitor, similar celui de anul acesta, fiind posibile doar mici îmbunătăţiri care nu vor afecta conţinutul sau metodologia, a anunţat marţi, la Piteşti, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

"Pentru anul viitor nu vor fi schimbări pe modul de desfăşurare a examenului, nici pe conţinut, pe probe, pentru că legal nu ai cum, nici pe metodologie. Dacă sunt lucruri pe care le vom învăţa sau pe care le vom descoperi pe parcursul acestui examen şi pe care va trebui să le clarificăm, asta e altceva, clarificăm un anumit aspect, dar nu facem schimbări", a declarat Pricopie.

În opinia sa, sistemul de învăţământ din România are nevoie în primul rând de stabilitate, inclusiv în ceea ce priveşte modul de desfăşurare a examenelor.

"Eu cred că primul lucru pe care trebuie să-l asigurăm noi, în sistemul de educaţie, este un anumit tip de stabilitate. Sigur că apar lucruri pe care trebuie să le reglezi, să le completezi, poate chiar să le schimbi, dar nu poţi să o faci dintr-o dată. (...) Nu intenţionez să fac modificări pe structura examenului da bacalaureat. Sunt o serie de calibrări care au fost făcute (...). Mai departe cred că sunt o serie de ajustări, în vederea unei mai bune pregătiri a examenului de bacalaureat, dar şi o serie de măsuri pe care trebuie să le luăm post examen de bacalaureat", a spus ministrul Educaţiei.

El s-a pronunţat, în context, în favoarea menţinerii actualului sistem de evaluare a candidaţilor la probele orale, prin acordarea de calificative.

"Rolul probelor orale este unul, din punct de vedere pedagogic, extrem de important. (...) Un al doilea lucru pe care noi trebuie să-l discutăm şi să-l înţelegem este semnificaţia notei. (...) De fapt, educaţia înseamnă şi altceva în afară de note. Nu toate lucrurile pe care le obţii în procesul de educaţie se măsoară prin note, calificativele au şi ele rolul lor. (...) Şcoala trebuie să pregătească tinerii pentru viaţă şi lucrul acesta îl faci aplicând diferite unităţi de măsură, nu una singură", a explicat Remus Pricopie.

×
Subiecte în articol: bacalaureat remus pricopie