x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Renate Weber cere sistarea tăierilor de păduri

Renate Weber cere sistarea tăierilor de păduri

de Ion Alexandru    |    09 Apr 2020   •   08:21
Renate Weber cere sistarea tăierilor de păduri

Avocatul Poporului, Renate Weber, s-a autosesizat referitor la defrișările masive ale terenurilor forestiere și a cerut Ministerului de Interne să ia în considerare sistarea tăierilor de pădure în perioada stării de urgență. Instituția cere inclusiv intensificarea controalelor în păduri, dar și pe șosele.

Conform unui comunicat de presă dat ieri publicității, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu referitor la defrișările masive ale terenurilor forestiere, și a solicitat ministerului afacerilor interne, în calitate de președinte al Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, să analizeze împreună cu Ministerul Apelor și Pădurilor și cu Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, luarea în considerare a sistării tăierilor de pădure pe perioada stării de urgență și intensificarea controalelor în păduri de către reprezentanții Gărzilor Forestiere, împreună cu forțele de ordine, și efectuarea în trafic a activităţilor și controalelor specifice pe linie de control silvic.

Reacția instituției conduse de Renate Weber vine după ce, în urmă cu două zile, ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat că măsura interzicerii tăierilor legale pe durata stării de urgență nu ar fi benefică pentru oameni, mediu și economie. Anunțul a fost făcut în urma unor consultări cu specialiști, după ce o parte a societății civile a cerut stoparea tăierilor.

×