x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reorganizarea PSD a fost amanata

Reorganizarea PSD a fost amanata

16 Iul 2004   •   00:00

EDITIA a II-a

Mult trambitata restructurare a conducerii PSD nu va fi realizata cu prilejul Congresului din luna august, asa cum se anuntase initial.
SILVIU SERGIU

Biroul Executiv Central al partidului a hotarat ieri sa amane luarea unei decizii in acest sens, pana dupa alegerile din aceasta toamna, respectiv pana la Congresul din februarie 2005. Masura a fost luata pentru a se evita declansarea unei lupte acerbe pe functii in interiorul formatiunii de guvernamant. In urmatoarele sase luni, Biroul Coordonator va fi forul care va asigura conducerea executiva a partidului. Tot Biroul va reprezenta si echipa de campanie pentru alegerile generale. "Pana la alegerile generale, partidul trebuie sa se concentreze pe campania electorala, si nu pe campanii, in interiorul partidului, pentru posturi de conducere", a explicat presedintele PSD, Adrian Nastase. Cel care a avut ideea amanarii restructurarii a fost Viorel Hrebenciuc, unul dintre vicepresedintii care si-au pierdut functia o data cu suspendarea activitatii fostei Delegatii Permanente. El si ceilalti ex-vicepresedinti ai partidului (Dan Ioan Popescu, Miron Mitrea, Serban Mihailescu etc.) au fost insa recuperati 100%, fiind inclusi in componenta subcomisiilor care vor pregati PSD pentru alegerile din toamna.

CALENDAR. Biroul Executiv Central al PSD a stabilit si calendarul partidului pentru perioada urmatoare. Astfel, Congresul extraordinar va avea loc la data de 27 august, cel mai important punct de pe ordinea de zi fiind desemnarea candidatului partidului la Presedintie. Congresul va modifica statutul PSD, va elabora programul pentru restructurarea partidului si va finaliza oferta si strategia pentru alegerile parlamentare si prezidentiale din 2004.

In preziua Congresului a fost programata sedinta Consiliului National.

CANDIDAT LA PRESEDINTIE

Adrian Nastase a reluat ieri tema candidaturii sale la Presedintie, insistand ca va accepta sa candideze, daca partidul ii va cere acest lucru. Liderul PSD a precizat ca s-a supus intotdeauna vointei partidului, dand ca exemplu anul 2000, cand a acceptat functia de premier, des, initial, nu a dorit-o. Intrebat daca doreste sa fie presedintele Romaniei, Nastase a raspuns sec: "Am sa va spun, dupa ce voi fi presedintele Romaniei, daca am dorit sau nu". Surse PSD sustin ca in sondajul care va stabili candidatul la Presedintie va fi trecut si numele lui Mircea Geoana, alaturi de cel al lui Nastase.
×
Subiecte în articol: politic psd partidului