x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Replica In forta - Adrian Nastase contraataca

Replica In forta - Adrian Nastase contraataca

de Carmen Vintila    |    09 Noi 2006   •   00:00
Replica In forta - Adrian Nastase contraataca

Adrian Nastase nu va pleca de bunavoie din partid si nu va renunta sa-si exprime public opiniile. El i-a atacat dur pe liderii PSD, carora le-a cerut sa-l dea afara din partid daca asta doresc si daca au curaj.

Deputatul PSD Adrian Nastase s-a hotarat sa iasa ieri la atac, revoltat de avertismentul pe care l-a primit in urma cu cateva zile de la organizatia Sectorului 1. "Am fost tentat sa fac o declaratie imediat, apoi am zis ca nu e bine sa reactionez la cald", a tinut sa explice Nastase de ce nu le-a dat o replica "pe romaneste" colegilor sai imediat dupa decizia pe care au luat-o in privinta sa.

PAPUSARII. "Problema mea nu este de a raspunde lui Dan Tudorache, ci de a raspunde acelor papusari din partid care incearca sa faca diverse jocuri si care, intr-un mod absolut necolegial, cred ca prin formule de acest tip vor reusi sa obtina un monopol asupra unui partid care devine din ce in ce mai mic. PSD-ul pentru mine nu este, spre deosebire de alti colegi, un magazin in care intri, faci cumparaturi, dupa care pleci", a spus Nastase, precizand ca in ultimele zile a avut consultari cu noua sefi de filiale, peste 30-40 de parlamentari, foarte multi colegi, patru vicepresedinti si chiar si cu Ion Iliescu. Prin urmare, Nastase a decis sa ramana in partid si sa participe la recredibilizarea si intarirea partidului. "Sa-i fie foarte clar conducerii partidului, municipiului, sectorului, comunei, ca nu-mi va cenzura nimeni dreptul la opinie.(...) Daca voi fi atacat public, voi raspunde public, daca voi fi atacat la telefon, voi raspunde la telefon. Sa fie foarte clar pentru cei care ma trimit la pensie, imi dau sfaturi parintesti, ca nu e genul meu sa stau si sa inghit. Am o limba destul de ascutita!", a avertizat Nastase, cerand conducerii PSD sa-l dea afara daca asta doresc, dar nu prin intermediul unor "papusari".

"SA O FACA DIRECT!". "Daca conducerea partidului va decide sa-mi retraga sprijinul, sa o faca direct. Sa o faca Mircea Geoana, sa o faca Miron Mitrea, sa o faca Ioan Rus, cei pe care in 2000-2001 i-am adus in partid", a mai spus deputatul PSD, precizand ca nu accepta "smecheria Dan Tudorache". Totodata, Nastase i-a transmis actualului lider al PSD, Mircea Geoana, ca nu se poate "ascunde" in spatele unei declaratii de genul "organizatia de la Sectorul 1 este autonoma". "Hai sa fim seriosi! Daca vrea sa-si asume excluderea mea din partid, s-o faca personal, nu prin killeri politici", a mai spus Nastase, precizand ca in acest moment comunica insa cu Geoana doar prin mass-media si ca ramane de vazut daca relatia dintre ei doi "se va rupe complet sau se va remedia". In final, Nastase a pus degetul pe rana. "Parerea mea este ca vor incerca sa ma dea afara", a spus el, iar daca acest lucru se va intampla, va alege fie sa scrie carti, fie sa vina cu un nou proiect politic.

SANCTIUNEA VA FI REANANLIZATA
PSD Bucuresti va reanaliza sanctionarea lui Adrian Nastase cu avertisment ultimativ, acordata de organizatia de sector. Presedintele partidului, Mircea Geoana, a anuntat ieri ca Biroul Permanent National i-a solicitat liderului PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, sa rediscute sanctiunea primita de Adrian Nastase. Geoana nu a dorit sa se pronunte in nici un fel pe marginea acestei sanctiuni, dar tinut sa precizeze ca declaratiile critice de miercuri ale lui Nastase "vor cantari in decizia celor de la Bucuresti". De altfel, Sorin Oprescu a spus ca Nastase este departe de a risca o excludere din partid si a apreciat in nume personal ca decizia PSD Sector 1 de a-l sanctiona pe fostul lider al PSD este "pripita".

×
Subiecte în articol: politic partid psd nastase facă