x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Replica - Partidul lui Stolo da ALDE pe PPE

Replica - Partidul lui Stolo da ALDE pe PPE

de Monica Iordache Apostol    |    13 Dec 2006   •   00:00
Replica - Partidul lui Stolo da ALDE pe PPE
Platformistii ii raspund lui Graham Watson
Theodor Stolojan sare si el in apararea lui Traian Basescu, dupa ce seful statului a fost atacat de liderul liberalilor europeni, Graham Watson. Trei sferturi din romani au trait in comunism, nu doar Basescu, iar Tariceanu insusi are un trecut de pionier, spune Stolojan.

Dupa avertismentul liderului liberalilor europeni (ALDE), Graham Watson, ca PLD nu-si va gasi locul in acest grup, Theodor Stolojan a declarat ca oricum partidul sau va incerca sa se afilieze popularilor europeni, nu liberalilor. "Noi nu vom intra sub nici o forma intr-un partid european care e de centru stanga. Noi suntem de dreapta, centru-dreapta. Cand va fi momentul, partidul in care vom dori sa fim va fi cel popular, nu in grupul dansului. Deci, dansul e ca in proverbul acela: nu-l intreaba nimeni, dar vorbeste", a comentat Stolojan, adaugand ca Watson a fost pus sa dea asemenea declaratii de catre liderii PNL. In plus, declaratia lui Watson ca Traian Basescu reprezinta trecutul, adica fostul regim comunist, iar Calin Popescu Tariceanu ruptura de acest trecut a fost catalogata de Stolojan drept "caraghioasa". "Dl Tariceanu s-a nascut, a facut scoala, a facut Politehnica in regimul trecut, a fost pionier, o fi fost si soimul patriei - nu cred, ca era prea in varsta deja - dar a fost pionier, UTC-ist. Deci trei sferturi din Romania a trait in regimul trecut. Dl Watson ce ar dori? Sa golim Romania de trei sferturi din populatie, sa ramana doar cei nascuti dupa decembrie 1989?! O asemenea declaratie e caraghioasa fata de realitatile din Romania", a afirmat Theodor Stolojan.

DE NETOLERAT. Intr-o scrisoare deschisa, si deputatii Raluca Turcan si Cristian Boureanu ii reproseaza lui Watson ca sutinerea neconditionata pe care i-a aratat-o premierului Calin Popescu Tariceanu echivaleaza cu tolerarea unor gesturi grave pentru o tara europeana. "Consideram ca declaratiile de sprijin neconditionat pentru domnul Tariceanu echivaleaza cu tolerarea unor comportamente care in Marea Britanie ar fi dus imediat la demisia primului-ministru. Nu putem sa ne amintim un singur incident in care primul-ministru al unei tari democratice suna la Parchet pentru a se interesa de soarta bunului sau prieten", se arata in scrisoare. Cei doi deputati independenti ii reproseaza lui Watson ca promoveaza "stilul propagandistic consacrat de fostii comunisti sub Guvernul lui Adrian Nastase".

DEMISII ASTEPTATE
Parlamentarii liberali care intentioneaza sa infiinteze PLD si-ar putea anunta azi demisiile din partid. Confirmarea venita ieri din partea lui Theodor Stolojan, cum ca alesii platformisti vor parasi PNL, i-a bulversat pe cei mai multi dintre ei, decizia de a anunta acest lucru nefiind luata de comun acord. Mai mult, joia trecuta, Gheorghe Flutur declara el insusi ca parlamentarii platformisti raman in PNL pana la infiintarea PLD. In sedinta de luni seara, platformistii au convenit totusi sa isi anunte cat mai curand demisiile in plenul Parlamentului. O posibilitate ar fi ca pasul sa se faca dupa votarea legii bugetului de stat pe 2007.

×
Subiecte în articol: politic stolojan watson