x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reprezentativitate - PC are cei mai multi oameni de afaceri

Reprezentativitate - PC are cei mai multi oameni de afaceri

de Gabriela Antoniu    |    25 Noi 2005   •   00:00

Partidul Conservator are cei mai multi si importanti oameni de afaceri. Unul dintre ei este George Copos, cea mai puternica firma a vicepremierului fiind Ana Imep, cu 60 de milioane dolari cifra de afaceri.

PRIMUL. Afacerile vicepremierului Copos au crescut in ultimul an, in portofoliul sau intrand si hotelul Athenee Palace Hilton. Are in plan extinderea Crowne Plaza si Athenee Palace Hilton. Copos are o avere estimata de revista Capital la 230-240 milioane de dolari. Un important om de afaceri membru PC este deputatul Dumitru Becsenescu. El este presedintele grupului de firme Antares, investeste mult in turism - 2,5 milioane pentru renovarea unui hotel, plus 2,5 milioane anul viitor. Prin alta firma va construi un cartier in Bucuresti si un bloc in Ramnicu Valcea. Averea sa este estimata la 35 milioane de dolari. Senatorul Corneliu Pascu este un alt reprezentant de frunte al mediului de afaceri, membru al PC. El este actionar majoritar al grupului Iridex, care reuneste 12 companii, cu activitati de la constructii la productie si servicii de salubritate. Anul trecut, cifra de afaceri globala a grupului a fost de aproape 20 de milioane de dolari. Corneliu Pascu are o avere estimata la 20 milioane de dolari. Proaspat membru al PC, senatorul Dorel Constantin Onaca are o avere estimata la 15-17 milioane de dolari. Cifra de afaceri a grupului Onaca, detinut de senatorul PC, s-a situat anul trecut la 10 milioane de dolari. Pentru anul viitor isi propune deschiderea unui complex hotelier de cinci stele pe litoral.

Potrivit caracterizarii revistei Capital, Dan Voiculescu este interesat mai mult de politica in ultima perioada, din 2001 retragandu-se oficial din afaceri in favoarea celor doua fiice ale sale, Corina si Camelia. Averea sa este estimata la 350 milioane de dolari.

OBIECTIV. Existenta in PC a celor mai multi si reprezentativi oameni de afaceri nu este intamplatoare. Printre principalele obiective ale partidului sunt sprijinirea oamenilor de afaceri si dezvoltarea clasei de mijloc. Pentru realizarea lor, PC a atras in randurile sale cei mai importanti oameni de afaceri, oferindu-le totodata posibilitatea de a se afirma, de a se exprima si de a ajuta la insanatosirea economiei romanesti.

CLASAMENT
In clasamentul partidelor cu cei mai multi si importanti oameni de afaceri, PC este urmat de liberali. Astfel in PNL se regasesc, potrivit revistei Capital, oameni de afaceri ca Dinu Patriciu - 450 milioane de dolari, Viorel Catarama - 130 milioane de dolari, premierul Tariceanu - 15 milioane de dolari, deputatul Ioan Hoban - 13 milioane de dolari, seful CJ Cluj Marius Nicoara - 12 milioane de dolari si primarul de Piatra Neamt Gheorghe Stefan - 10 milioane de dolari. PSD ii are pe Iosif Armas - 200 milioane de dolari, Constantin Toma - 35 milioane de dolari, fostul candidat pentru Senat Anghel Iordanescu - 17 milioane de dolari, Doru Ioan Taracila - 14 milioane de dolari, Dan Ioan Popescu - 12 milioane de dolari, Neculai Apostol - 10 milioane de dolari. In PD se regasesc Dan Ostahie - 170 milioane de dolari, Radu Octavian - 55 milioane de dolari si Nicolae Bara - 7 milioane de dolari. UDMR este reprezentata la capitolul oameni de afaceri doar de senatorul Verestoy Attila, cu 46-48 milioane de dolari.
×
Subiecte în articol: politic milioane oameni dolari afaceri