x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reprosuri in PNL - Stolojan s-a suparat pe Stoica

Reprosuri in PNL - Stolojan s-a suparat pe Stoica

16 Sep 2004   •   00:00

Liderul PNL, Theodor Stolojan, s-a suparat pe cel care i-a croit drumul spre sefia partidului, fostul presedinte Valeriu Stoica. Stolojan s-a plans marti seara, in cadrul sedintei Biroului Executiv al PNL, ca o parte a colegilor sai de partid incearca sa determine presedintii de filiale sa se ocupe de alte "prostii", si nu de campania electorala.

MONICA IORDACHE

Stolojan s-a referit la Valeriu Stoica si la gruparea Patriciu, care agita acum apele pentru obtinerea promisiunii ca eventualul premier al Aliantei va fi un liberal, nu un pedist. In plus, liderul PNL este suparat ca scrisoarea pe care i-a trimis-o filiala Bucuresti, in care i se cere acelasi lucru, il pune intr-o situatie proasta fata de Basescu. Stolojan le-a amintit din nou liderilor liberali ca protocolul Aliantei PNL-PD, care arata ca premierul Aliantei va fi ales de cei doi copresedinti, nu poate fi modificat si este obligatoriu pentru toata lumea.

TELEFON. Stolojan nu l-a scutit pe Stoica nici de reprosurile directe. El i-a telefonat predecesorului sau la sefia partidului ca sa ii bata obrazul ca urzeste planuri care ii destabilizeaza constructia realizata impreuna cu Basescu.

INTALNIRE. Stoica a invitat la o discutie, tot marti seara, liderii filialelor PNL din Moldova si din sudul tarii, pentru a le prezenta acelasi plan de "concordie" intre gruparile din PNL. Invitatia lui Stoica a fost onorata doar de sase filiale: Giurgiu, Teleorman, Iasi, Constanta, Bacau si Gorj. Pe de alta parte, gruparea Patriciu incearca sa obtina sprijinul filialelor liberale pentru blocarea ascensiunii unui pedist in functia de premier, mai ales ca acesta are toate sansele sa fie Traian Basescu. In cadrul Aliantei, impunerea liderului PD drept premier ar fi totusi singura varianta pe care liberalii ar "inghiti-o" de voie, de nevoie, varianta Videanu fiind exclusa de ei din start.

×
Subiecte în articol: politic